DOČEK NOVE GODINE U ISTANBULU

DOČEK NOVE GODINE U ISTANBULU

fakultativno odlazak u Bursu, Vlahernu

polazak iz Novog Sada- kod Rode -okretnica autobusa broj 5
polazak iz Beograda

    6 dana /3 noćenja
30.12.2021.-04.01.2022.

Istanbul (nekada: Konstantinopolj, Carigrad) se nalazi na ulazu u Bosforski moreuz, a njegovo istorijsko srce smešteno je oko prirodne luke poznate i kao Zlatni rog. Sa svojih 8.803.468 (11.372.613 sa periferijom) stanovnika, najveći je grad Turske i jedan od najvećih evropskih gradova. Sedište istoimene oblasti, dok je delu grada poznatom kao Fanar sedište Vaseljenskog patrijarha. Istanbul je grad u kome se susreću mnoge civilizacije i čiji su tragovi vidljivi širom grada.

Plan putovanja:

 1. Dan. 30.12.2021. Novi Sad-Beograd-Niš
  Polazak iz Beograda oko 18.00 časova sa parkinga blizu Sava Centra. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.
 2. Dan.31.12.2021.Istanbul
  Dolazak u Istanbul. Smeštaj u hotel. Fakultativni odlazak na panoramsko razgledanjeAZIJSKOG I EVROPSKOG DELA: Gradskim prevozom, metroom (ispod Bosfora) do poznatog kvarta Kadikoy (Antički Halkedon), obilazak Jermenske crkve, Grčke pravoslavne crkve, zelene pijace, slobodno vreme, povratak brodom na Evropsku stranu do kvarta Karakoy, pešačka tura preko Galata mosta i obilazak Egipatske pijace. Slobodno vreme. Povratak tramvajem do hotela. Slobodno vreme. Fakulatino odlazak na doček Nove Godine 2022.( doček na brodu, u restoranu,…. )Noćenje

3 Dan. 01.01.2022. Istanbul
Doručak. Slobodan dan za individuale aktivnosti. Fakultativno odlazak na krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske patrijaršije uz pratnju vodiča. ZIDINE CARIGRADA (BEOGRADSKA MAHALA, BEOGRADSKA KAPIJA, PJER LOTI VIDIKOVAC, crkva VLAHERNA poludnevni izlet  spoj osmansikog perioda i  vizantijskog nasleđa, i najznačajnije tačke koje su vezane za Srbe u Istanbulu. Panoramska vožnja pored Carigradskih bedema koji predstavljaju jedan od najmonumentalnijih i najboljih primera fortifikacione arhitekture na svetu. Jedna od najvećih znamenitosti Istanbula su Carigradski bedemi koji su tokom istorije štitili grad od opsada. Danas je to turistička atrakcija, ali su tu i skladišta, zanatske radionice,  One su praktično neosvojive u slučaju kada u gradu ima dovoljno branilaca da ih opsluže, a tokom svoje milenijumske uloge u zaštiti Carigrada poklekli su samo dva puta.  Nalaze se na unescovoj listi svetske baštine. Tokom vožnje oko bedema  imaćete priliku da vidite i čujete priču o carigradskim Srbima, videćete Beogradsku kapiju koju je podigao despot Đurađ Branković, Beogradsku crkvu, Beogradsku džamiju, a nakon toga zaustavićemo se na obodu zidina da bi se popeli žičarom na vidikovac Pjer Loti, jedno od najlepših mesta  u gradu U nastavku izleta panoramska vožnja kroz Istanbul i odlazak do crkve Vlaherna u kojoj se Presveta Bogorodica pojavila u 10. veku držeći u rukama pokrov- odakle je i nastao praznik Pokrova Presvete Bogorodice. Repriza Nove Godine ( fakultativno  odlazak na brod) Noćenje

 1. Dan. 02.01.2022. Istanbul
  Doručak
  . Slobodno vreme. Fakultativni obilazak- KLASIKA- Sulejmanija (Džamija Sultana Sulejmana Veličanstvenog) + Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata ( prvo dvorište). Fakultativno odlazak u obilazak Dolmabahče palate, glavni trg Taksim i Istiklal ulca (najpoznatija ulica u Istanbulu) uz pratnju vodiča. Slobodno vreme.Noćenje

  5. Dan. 03.01.2022. Istanbul- Prinčevska ostrava- Beograd

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno odlazak na Prinčevska ostrva (Buyukada)  Polazak za Srbiju. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.

 1. Dan. 04.01.2022. Istanbul-Niš- Beograd-Novi Sad
  Dolazak na mesto polaska u jutarnjim časovima.

Cena aranžmana:

NAZIV HOTELA    
GRAND ORAL 3* 115 EURA  
THE CITY PORT 3* 119 EURA

Mogući načini plaćanja :

1) 30% prilikom rezervacije ostatak 15 dana pre putovanja.
2) 30% prilikom rezervacije ostatak na jednake rate čekovima građana do 15.03.2022.
3) platnim karticama ( Visa, Master i Maestro)
4) platnim karicama banke Intese na 3 rate

Uslovi plaćanja:

U dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja po srednjem kursu NBS

Aranžman obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom (AC, dvd)
 • smeštaj u hotelu 3*, na bazi tri noćenja sa doručkom (doručak-švedski sto)
 • smeštaj u 1/2, 1/3 sobama ( svaka soba svoje kupatilo, tv )
 • turističkog pratioca
 • troškovi organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

 • doplatu za 1/1 (jednokrevetnu ) sobu / iskljucivo na upit
 • individualne troškove
 • medjunarodno putno osiguranje sa uključenim Covid osiguranjem 1.050,00 din.
 • polazak iz Novog Sada – 20 evra
 • fakultativne izlete:

Fakultativni izleti u oranizaciji Lavli Travela:

* PANORAMA AZIJSKOG I EVROPSKOG DELA: Gradskim prevozom, metroom (ispod Bosfora) do poznatog kvarta Kadikoy (Antički Halkedon), obilazak Jermenske crkve, Grčke pravoslavne crkve, zelene pijace, … slobodno vreme, povratak brodom na Evropsku stranu do kvarta Karakoy, pešačka tura preko Galata mosta i obilazak Egipatske pijace. Slobodno vreme. Povratak tramvajem do hotela.- 15 evra (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča)
* ZIDINE CARIGRADA (BEOGRADSKA MAHALA, BEOGRADSKA KAPIJA, PJER LOTI VIDIKOVAC, crkva VLAHERNA (cena obuhvata prevoz, vožnju žičarom i lokalni vodič) – 20 evra
* KLASIKA- Sulejmanija (Džamija Sultana Sulejmana Veličanstvenog) + Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata ( prvo dvorište) – 20 evra
* Bursa – (obilazak Zelene Džamije, Zeleno turbe, vidikovac, turbe Osmana I (osnivača Islamskog carstva) i Orhana, Ulu Džamija, Koza Han, …) – 30 evra (cena obuhvata prevoz, usluga lokalnog vodiča i obilazak znamenitosti)
* Vidikovac Pjer Loti (najlepši pogled na biser Istanbula ,, Zlatni Rog ,,), obilazak Eyupove džamije (jedna od najlepših u Istanbulu) i poseta turbeta Mehmed Paše Sokolovića, slobodno vreme. – 10 evra (cena obuhvata prevoz, kartu za vidikovac i usluge vodiča)
* Krstarenje Bosforom i Carigradska Patrijaršija  – 20 evra (cena obuhvata vožnju brodom i usluge vodiča)
* Obilazak Dolmabahče palate– 20 evra (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča ).
* Obilazak Dolmabahče palate, glavni trg Taksim i Istiklal ulca (najpoznatija ulica u Istanbulu), slobodno vreme –25 evra (cena obuhvata ulaznicu za palatu i usluge vodiča )
* Pakr Minijatura– 15 evra (cena obuhvata ulaznicu za park i usluge vodiča )
* Prinčevska ostrva- 20 evra (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča )
* Devojačka kula– 10 evra (cena obuhvata brodsku kartu i usluge vodiča )
* Tursko veče na brodu – 35 evra ( transfer, krstarenje Bosforom u trajanu oko 3 časa, večera, neograničeno piće ( domaće alkoholno i bezalkoholno) i zabavni program sa trbušnim plesačicama)
* Akvarijum Florya – 20 evra (cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča)
* Safir kula-najveća zgrada u Evropi- 20 evra(cena obuhvata prevoz, ulaznicu i usluge vodiča)
* Noćno krstarenje Bosforom– Obilazak Evropske i Aziske strane, u trajanju oko 1h i 45 min do 2 h uz šolju turskog čaja ili čašu vina, sa pogledom na poznate znamenitosti Istanbula( Dolmabahče palata, Ćiragan palata, Rumeli Hisari tvrdjava (najlepša u Evropi), prelepe vile(jalije) i još dosta toga…) koje se nalaze na obali Bosfora, naravno i prelepe Bosforske mostove. Osetite čar i lepote Bosfora noću– 15 evra (cena obuhvata prevoz, 1 piće i usluge vodiča)
* Taksim i Galata noću- Taksim, mondemsko mesto
glavna pešačka ulica grada Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti) je „žila kucavica“ ovog grada. Ovo je moderna ulica sa velikim brojem radnji svih svetskih brendova, ali i sa velikom ponudom restorana i kafića. Stari tramvaj prolazi kroz ulicu celom njenom dužinom do trga Taksim na vrhu brda. Istiklal takođe ima neke jedinstvene bočne ulice i male pasaže. Galata kula-(individualna poseta i ulaz) jedna je od najupadljivijih građevina orijentalnog grada na Bosforu i nalazi se u starom delu Istanbula, nekadašnjem Carigradu. Godišnje je posete milioni turista s obzirom na to da je poseta Istanbulu nezamisliva bez odlaska na ovaj toranj sa kog se pruža veličanstven pogled na grad. Potom se spuštamo do Galata mosta. Sa današnjim istorijskim centrom Istanbula, severna strana Zlatnog Roga povezana je Galata mostom, preko koga idu automobili, tramvaj i pešaci. Ispod mosta se nalazi veliki broj poznatih ribljih restorana i kafića sa pogledom na Bosfor i Zlatni rog. Slobodno individualno vreme za šetnju, opuštanje i uživanje. Prva beleška o mostu koji spaja dva dela grada je iz 6. veka, u vreme Cara Justinijana Velikog. Posle 1453. godine u vreme opsade Konstantinopolja, Turci grade pontonski most da bi trupe nesmetano mogle da prelaze zaliv. – 10 evra (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča)
* Doček Nove godine u hotelu ili restoranu (obavezna prijava u agenciji i uplata akontacije u iznosu od — e)- — evra
* Doček Nove godine na brodu(obavezna prijava u agenciji i uplata akontacije u iznosu od 10e) 75 evra

VAŽNA NAPOMENA: Prtljag putnika na polasku iz Srbije kao i u povratku sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu, jedan kofer po osobi ponet iz Srbije. Svi dodatni koferi, veće kese u povratku iz Istanbula bez nalepnice se napalcuju 30 e, po tarifi prevoznika. U koliko ne ponesete kofer iz Srbije, već kupite u Istanbulu isti plaćate 30 e. Nije dozvoljeno unošenje u autobus kese sa dodatnom garderobom, jaknama, bundama, posteljinom, peškirima i slično…U unutrašnjost autobusa dozvoljeno je uneti samo torbice, tašne sa ličnim dokumentima.

FAKULTATIVNI IZLETI: Izleti se organizuju u saradnji sa lokalnim partnerom. Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije…

OPIS I LOKACIJA HOTELA: Hotel  3* (najčešća saradnja sa hotelima-Grand Oral, Emin, Hivas,Polanin, Vatan Asur, Pelica House, Soreya, City Port, Grand Ons, Aspen, …) se nalazi u delu grada ,Laleli, Aksaraj, Fatih, Taksim… Sobe sa TWC, 1/2 i 1/2 + 1 . Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola..

Hotel VATAN ASUR- www.vatanasurhotel.com
Hotel GRAND ORAL-www.grandoralhotel.com
Hotel THE CITY PORT-www.thecityporthotel.com
Hotel GRAND ONS-www.grandons.com

VAŽNA NAPOMENA: Rok važenja putne isprave mora biti najmanje 151 dan, tj. 6 meseci od dana ulaska u Republiku Tursku.

Organizator putovanja Lavli travel D.o.o. od 01.09.2021.


Licenca OTP 81/2021 -KATEGORIJE  A od 10.09.2021.

No Comments

Post A Comment