Edesa i Solun Polazak: 19. maj / 21. septembar

Edesa i Solun Polazak: 19. maj / 21. septembar

Aranžman: 7 noćenja + prevoz + izleti
Lokacija: Olimpjska regija, Grčka

Cena: 69€

Edessa

Na oko 90 kilometara od Soluna, severozapadno ka Kajmakčalanu, u brdu na 350 metara visine, na obodu plodonosne ravnice, leži čarobna Edesa. Arheološke iskopine govore da je postojala još 814. godine pre nove ere. Edesa je verovatno jedini grad na svetu gde su vodopadi u samom centru. Ima ih sedam, a glavna atrakcija je najveći Karanos, visok 70 metara. Svake sekunde, u zavisnosti od godišnjeg doba, tu se u ambis surva pet do 10 kubnih metra vode.

Solun

Jedan od najstarijih gradova Evrope, a drugi po veličini grad u Grčkoj, Solun će vas sigurno osvojiti svojom bogatom kulturnom tradicijom, očiglednom bliskošću sa našim krajevima i šarmom Mediterana. Ovaj grad na moru, glavni grad severne pokrajine Makedonije. Danas je to grad koji odiše kulturom, istorijom i muzikom, koji će svojim romantičnim, uskim uličicama pokraj mora sigurno pronaći put i do Vašeg srca.

Dan 1

Polazak iz Beograda u 17h. Noćna vožnja sa kraćim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

Dan 2

Dolazak u Olympic Beach u ranim jutarnjim satima. Smeštaj u studija/apartmane. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 3 – 8
Boravak na Olimpskoj regiji uz izlete Edesa i Solun

Solun

Panoramsko razgledanje Soluna (Bela kula, Rotonda, crkva Sv. Dimitrija, Sveta Sofija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk). Obilazak srpskog vojničkog groblja Zejitinlik. Slobodno vreme…

 

Edessa

Putovanje do Edesse, grada koji je na ovom mestu  osnovao car Dušan! Dolazak putem koji su delimično gradili i srpski vojnici tokom njihovog oporavka i priprema za bitku na Kajmakčalanu.

Kratka šetnja kroz grad uz obilazak crkve koja je podignuta u vreme cara Dušana, koja ima čudnu kombinaciju vizantijskog freskoslikarstva i stubova iz prehrišćanskog perioda,  kuće u kojoj je nekada boravio kralj Petar, priči o tri srpske bolnice koje su se ovde nalazile u blizini i odlazak do vodopada, zaštitnog znaka ovog grada.

Dan 9 – 10
Olympic Beach – Beograd

Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. U Beograd se stiže dan kasnije u jutarnjim satima.

U cenu ulazi:

  • Autobuski prevoz
  • smeštaj u studio apartmanima (7 noćenja)
  • razgledanje Soluna
  • poseta Srpskom vojničkom groblju – Zejtinlik
  • izlet u Edesu
  • vodič,
  • troškovi organizacije putovanja.

U cenu ne ulazi:

  • eventualne ulaznice na lokalitetima,
  • međunarodno zdravstveno osiguranje,
  • troškovi konzumacije pića i hrane.

Smeštaj u objektima  u ponudi Leto 2020

 

Polazak Subotica doplata 

odrasli 3000 din.

 deca 2000 din.

 

Uz ovaj pogram važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Halo Tours.

No Comments

Post A Comment