Letovanje Italija Montekatini 2020

Letovanje Italija Montekatini 2020

Odmor u Montecatini Termama sa kupanjem na toskanskoj  i etrurskoj  obali

sa fakultativnom posetom Viareggu, Lucci, Marina di Bibboni , Bolgheriju, Livornu, Cinque terre  i Firenci

Paket aranžman 8 dana: Autobuski prevoz + 5 noćenja sa doručkom u Montekatiniju

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

-Prevoz konfornim turističkim autobusom (klima,dvd.,audio oprema) prema program putovanja,
-Smeštaj na bazi 5  noćenja u Montekatiniju sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
-Usluga predstavnika agencije/vodiča,
-Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

–  Stanični vaučer 50 din po osobi ( plaća se u agenciji)
– Turistička gradska taksa  ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montekatiniju,  hotel 3*  1 eur/po osobi, po    noćenju- u trenutku objavljivanja programa ) Ukazujemo da odluku o plaćanju i visini obavezne gradske komunalne takse donosi svaka opština pojedinačno, te su ove odluke promenljive , te molimo putnike da to imaju u vidu.
– Individualne troškove putnika
– Doplata za 1/1 sobu  40%
-Međunarodno zdravstveno osiguranje

 Fakultativne izlete (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama )  :
–  Viareggio -25 € /deca do 12.god-15 €
–  Marina di Bibbona i Bolgheri – 30 € /deca do 12.god- 20 €
–  Cinque terre – 35 € /deca do 12.god – 25 € (uključen prevoz i vozne karte)
–  Livorno 20 € /deca do 12.god-10 €
–  Firenca-25  €/deca do 12.god-15 € (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča)

CENA PAKETA IZLETA 115 € / deca do 12.god-70€

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN /  BEOGRAD – Polazak iz Beograda sa glavne autobuske stanice BAS u 17:30h, sastanak u 17:00h . Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije  sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.DAN/ MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku  banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima obilazak Montekatinija sa vodičem radi informisanja i lakšeg snalaženja za vreme boravka . Šetnja glavnom ulicom Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i  ujedno naša preporuka da  baš ovde popijete makIjato i probate italijanske paste. Noćenje.

3.DAN / MONTECATINI TERME – VIAREGGIO- LUCCA -MONTECATINI TERME
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta u Viareggio ,jedno od najlepših letovališta Toskanske rivijere. Talasi sa Tirenskog mora sa jedne strane i  beli mermerni vrhovi Massa Carrare sa druge strane su opravdali nadimak Biser Tirenskog mora. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje na predivnim peščanim  plažama uz preporuku za dobre restorane i lokalne kafiće  koje je i Giacomo Puccini posećivao. Nakon uživanja na plažama  odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku. Pešački obilazak: trgovi Napoleone, Amfiteatro i San Mikele, rodna kuća Đakoma Pučinija… Slobodno vreme. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

4.DAN/ MONTECATINI TERME- MARINA DI BIBBONA-BOLGHERI-MONTECATINI TERME
Doručak.  Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta u Marina di Bibbona – poznato letovalište na Etrurskoj obali u blizini Livorna koje nudi  plaže od sitnog peska, peščanih dina i borovim šumama. U prvom delu našeg izleta imaćete mogućnost da se kupate na prelepim plažama, a u poslepodnevnim časovima nastavljamo vožnju duž čuvene avenije čempresa duge 5 km koja nas vodi do  šarmantnog  маlog  seoceta  Bоlgeheri gde ćete imati prilike da uživate u predivnom pogledu ka moru ali i šetnji malim kaldrmisanim uličicama sa puno vinoteka. Imaćete priliku da kupite čuvena toskanska vina koja se proizvode ovde. Među najpoznatijim vinima je Tenuta San Guido. Slobodno vreme do povratka za Montekatini.  Noćenje.

5.DAN/ MONTECATINI TERME – CINQUE TERRE – MONTECATINI TERME
Doručak. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Cinque Terre, Nacionalni park, u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske  iz 13. veka, u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve  San Lorenzo iz 14. veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Polazak za  Montekatini  u predvečernjim časovima.  Noćenje.

6.DAN/MONTECATINI TERME-LIVORNO-MONTECATINI TERME
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete Livornu, gradu koga s razlogom zovu toskanska Venecija. Kanali poput malih ulica kojim svakodnevno putuju mali brodovi čine Livorno gradom kanala Toskane. Razgledanje grada:  Stara tvrđava – ovaj utvrđeni kompleks bio je delo Antonija de Sangallha u šesnaestom veku i izgrađen je na tvrđavi koja je postojala još od srednjeg veka, Katedrala ili Duomo Livornoga iz 16. veka,  Nova Venecija – jedina gradska četvrt koja je nakon Drugog svetskog rata u velikoj meri sačuvala arhitektonska dela i istorijske spomenike, kao što su palate i crkve. Ideja stvaranja ovog  proizlazi iz potrebe da se stvori komercijalno područje povezano preko kanala s lukom, stvarajući urbano jezgro .Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

7.DAN/ MONTECATINI TERME- FIRENZE
Doručak . Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje prtljaga u autobus. Fakultativni  obilazak grada renesanse- Firence. Jedan od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta. Po dolasku u Firencu razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Đotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffici… Slobodno vreme do polaska za Srbiju.

8. DAN/BEOGRAD.
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

NAČIN PLAĆANJA:

– Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15  dana pre početka putovanja.

– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%)  na rate čekovima gradjana do 20.11.2020.

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs

Hotel Byron3* http://www.byronmct.it/ Smešten u centru mesta Montekatini Terme (Montecatini Terme) na samo 400 metara od termalnog spa centra, hotel Byron nudi klimatizovane sobe . Na raspolaganju je restoran i besplatan WiFi u lobiju.Doručak je  kontinentalni na bazi švedskog stola.

Park Hotel Moderno 3* http://www.parkhotelmoderno.it/Hotel Park Moderno se nalazi u srcu Montekatini Terme, na samom gradskom šetalištu i preko puta prelepog parka. Čuvena termalna banja je smeštena u blizini objekta.Sve sobe sadrže drvene podove, klima-uređaj i  besplatan WiFi u lobiju. Doručak je  kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Savona 3* http://www.bertinihotelgroup.it/savona_it.html Hotel Savona vodi Bertini porodica od 1982. godine. Nalazi se u srcu termalne oblasti, na 400 metara od Železničke stanice Montekatini Terme.Sve sobe hotela Savona imaju TV sa satelitskim kanalima, pojedinačno podesiv klima-uređaj i sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Pojedine sobe sadrže balkon. Doručak je  kontinentalni na bazi švedskog stola.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 85/2013.

 

No Comments

Post A Comment