PEČUJ JEDNODNEVNO 15.12.2019.

PEČUJ JEDNODNEVNO 15.12.2019.

Pečuj jednodnevno putovanje

Pečuj je jedan od najlepših i najvećih gradova u Mađarskoj. Nalazi se na jugozapadu države i sedište je Baranjske županije. Brojni su spomenici iz duge i burne istorije duge nekoliko hiljada godina, od praistorije do savremenog doba. Smenjivali su se i ovde ostajali Kelti, Rimljani, Avari, Sloveni, Mađari, Turci, Nemci, Jevreji. Gradsko jezgro Pečuja je prava riznica starina i to je samo jedna znamenitost. Najvrednije i najpoznatije su praistorijske i rimske nekropole, džamija-crkva, katedrala, kula nekadašnje biskupske tvrđave, biskupska palata, nacionalno pozorište, zgrada osiguravajućeg društva, sinagoga, Pečujski univerzitet. Ono što nije u «muzeju» pod otvorenim nebom čuva se i izlaže u brojnim i bogatim muzejima. Za mnoge Pečuj je najpoznatiji po Žolnai porculanu i keramici. Vino se ovde proizvodi skoro 2000 godina, najpoznatiji prehrambeni proizvod je pečujsko pivo jake gorčine.

Termini: 

15.12.2019. NOVI BRZI TERMIN                         

Program izleta ” Pečuj jednodnevno putovanje “

1.dan  Novi Sad – Pečuj – Novi Sad

 

Polazak iz Novog Sada kod Lokomotive oko 6.00 časova.

Putovanje preko Sombora do Pečuja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.

Dolazak u Pečuj – evropsku prestonicu kulture za 2010. godinu, obilazak grada sa vodičem : Glavni trg, na trgu se nalazi Gazi Kasim džamija, jedan od simbola Pečuja, zatim statua Sibinjanin Janka na konju, statua Trojice, bunar Zsolnay, crkva Milosrdne braće, Gradska kuća, ulica Janusa Panoniusa, Katedrala, Cella Septichora, kapela sa sedam horova i apsida, izgrađena je krajem 4. veka i najpoznatija je kasnoantička/ranohrišćanska nekropola, zatim turistička atrakcija “Ljubavne brave”, a u pratnji vodiča. Slobodno vreme za samostalno istraživanje grada ili poseta TC „Arkad“ koji se nalazi u centru grada.

Fakultativno odlazak na ručak u restoran u Pečuju.

Polazak za Srbiju u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u Novi Sad u kasnim časovima. Kraj programa ” Pečuj jednodnevno putovanje ” .

                    CENA po osobi: 1950 RSD

U cenu je uračunato:

  • Prevoz turističkim visokopodnim autobusom na navedenoj relaciji/ mesta se određuju prema prijavi
  • Obilasci prema programu
  • Pratioca grupe
  • Troškove organizacije putovanja

U cenu nije uračunato:

  • Obavezno putno zdravstveno osiguranje  ( oko 150 RSD)
  • Individualni troškovi

Način plaćanja:

  • 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put,

 Organizator putovanja  Megalos Travel Agency

No Comments

Post A Comment