Božićni Vašar – Bratislava

 

Glavni grad Slovačke često ostaje zaboravljen kada je riječ o božićnim vašarima, pošto se oko njega nalaze gradovi s nekima od najljepših adventskih manifestacija – BečBudimpeštaMünchen itd. Ali, to ne znači da i Bratislava nema šta ponuditi onima koji se u njoj zateknu u to doba godine. Najznačajniji vašari organizuju su na tri trga u središtu grada – Glavnom (Hlavné námestie),  Franjevačkom (Františkánske námestie) i Hviezdoslavovom trgu (Hviezdoslavovo námestie).  Ako se zbog nečega isplati posetiti bratislavske adventske vašare, onda je to zbog gastronomske ponude. Izbor jela i pića vrlo je dobar te možete uživati u probanju domaćih i međunarodnih specijaliteta. Omiljeno jelo u adventsko doba mnogima je Cigánska pečienka, odnosno pečena svinjetina ili piletina ‘na ciganski’. To se jelo može naći posvuda, a osim ukusa privlačno je i zbog dobrih porcija po povoljnim cijenama.Od ostalih specijaliteta, nekako su posebno popularne lokše, odnosno palačinke od krompira. Prave se s različitim punjenjima, pa će svako pronaći neki ukus za sebe.Od napitaka, tu je uvijek popularno kuvano vino, ali ako tražite nešto što ipak nije toliko tipično za druge božićne sajmove, onda probajte domaću medovinu. Slovaci su vrlo ponosni na svoje proizvode od meda, pa je ‘vino od meda’ prilično popularno.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak u dogovoreno vreme iz Kule. Vožnja preko B.Topole, Subotice (Bečej organizovan transfer) preko Mađarske do Slovačke sa usputnim pauzama radi predaha. Dolazak u Bratislavu u jutarnjim časovima. Šetnja sa pratiocem grupe radi upoznavanja znamenitosti grada (Novi most, Bratislavski dvorac, katedrala sv. Martina, Slovačko nacionalno pozorište, Glavni trg, Stara većnica, Primacijalni dvorac, Mihaelov toranj, brdo Slavin,…) Šetnja do glavnog trga I uživanje  u Božićnom ambijentu i vašaru. U dogovoreno vreme (nakon paljenja rasvete i sijalica za potpuno uživanje) sastanak kod autobusa. Polazak za Srbiju uz obavljanje graničnih formalnosti. Dolazak kući u kasnim noćnim časovima.

 

CENA ARANŽMANA:

  • 65e iz Kule,Vrbasa /dete do 12 god. 60e/

  • 62e iz Bečej, B.Topola, Senta, Ada /dete do 12god 57e/

  • 60e iz Subotica, Kanjiža/dete do 12god 55e/


TERMIN PUTOVANJA: 02.12.2023.

 

CENA OBUHVATA: * prevoz udobnim turističkim autobusom ili minibusom

  • Troškove organizacije i vođastva puta
  • pratilac grupe

CENA NE OBUHVATA:  * Individualne troškove

minimalan broj plativih putnika: 40

Način plaćanja: do polaska

Izlet ne podleže garanciji koju poseduje TA TITELPREVOZ broj licence 171/21A

 

NEOPHODNA JE VAŽEĆA PUTNA ISPRAVA (pasoš, crveni biometrijski, građani EU mogu granicu preći I sa važećom ličnom kartom)

SREĆAN PUT I UDOBNO PUTOVANJE!!!