Sarajevo – Piramide

 

Сарајево је главни град Босне и Херцеговине и њен највећи урбани, културни, економски и саобраћајни центар, који према проценама има 439.000 становника. Кроз град протиче река Миљацка, а у непосредној близини града је и извориште реке Босне, са популарним излетиштем Сарајлија, Врелом Босне. Око града су и планине: Требевић, Јахорина, Бјелашница, Игман, Трескавица и Романија.

Сарајево је град бурне историје, која је неретко имала утицаја и на глобална дешавања. Тако је 1914. године у Сарајеву убијен аустроугарски престолонаследник Франц Фердинанд, чиме је отпочео Први светски рат, а седамдесет година касније, 1984. у граду се одржавају 14. Зимске олимпијске игре. Током раних 1990-их година име града Сарајева не силази са насловница дневних новина у целоме свету, јер се ту водио један од ратова у новијој европској и светској историји. Након рата од предратних општина у којима су Срби били већина основано је Источно Сарајево, који је део Републике Српске

 

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА:

 

1 дан  Полазак из Куле, Суботице, Кањиже, Бечеја, Новог Сада или места по договору у раним јутарњим часовима. Директна вожња до Високог где с налазе чувене Босанске пирамиде. Обилазимо најатрактивнију археолошку дестинацију тунели Равне, који у ствари представљају огромну мрежу подземних тунела, раскрсница, комора и акумулација воде које се налази испод Босанских пирамида. Верује се да висока концентрација јона чисти Ваше тело, а свако може провести додатно време у “соби за лечење унутар тунела и поред мегакерамичког блока К2- посебно енергетски потентног места погодног за медитацију и лечење. Након обиласка тунела Равне одлазимо у обилазак археолошко – туристичог парка Равне 2. Парк Равне 2 се простире на 100000м2 и налази се у Високом. Парк је вештачки створен након испуштања воде, садње биљака и траве, уклањања одлагалишта од депонија и постављања парковских објеката. Уколико неко не жели да иде у обилазак пирамида, може да остане у Високом, код тржног центра Суша . У 15:00 часова полазак за Сарајево. Долазак у Сарајево у 16:00. Смештај у хотелу са *** у 1/2,1/3 и 1/4. Слободно време. Пратилац ће повести групу до Башчаршије где је слободно време за индивидуалне активности. Ноћење.

2 дан  Доручак индивидуалан, хотел се налази на око 200м о Башчаршије, тако да постоји могућност одласка на бурек за доручак. У 9:30 напуштање хотела. Остављање ствари у аутобусу. Састанак са локалним водичем, обилазак знаменитости града( Градска кућа, Инат кућа, Себиљ, Сахат кула, Капи кула на плочи, Вјечна ватра, … Урбану слику града карактеришу бројни сакрални објекти, јединствене џамије из богатог османског периода, католичке и православне цркве и синагоге те разни трагови мултиетничког живљења у самом срцу града: Али Пашина џамија, црква Св. Архангела Михаела и Габријела, црква Светог Ћирила и Метода, Ферхадија, Сарајевска катедрала, музеј жидова…) у трајању од 2сата. Слободно време до 13:30. Састанак код аутобуса и одлазак на Врело Босне. Врело Босне представља изворишни део реке Босне, смештен је југозападно од Сарајева, испод обронака планине Игман и Бјелашница..Ипак оно што је ипак најлепше у овом парку природе поред бројне прелепе флоре и фауне, је само извориште реке Босне које се налази на надморској висини од 492м. Могућност шетње алејом која је дуга 3,5км. Након шетње око 16:00 полазак у касним послеподневним часовима  за Србију. Директна вожња до Куле или места поласка са успутним паузама по потреби. Долазак кући у касним вечерњим часовима.

 

Цена аранжмана:  70е – Суботица, Кањижа

 

Напомена:

  • плаћање у динарској противредности по средњем курсу НБС на дан уплате

 

Термин: 15.02-16.02.2023.

 

 

Цена обухвата: –  превоз удобним туристичким минибусом или аутобусом

–  смештај у хт. са *** на бази ноћењa

– локални водич у Сарајеву

– излет до Високог

– излет и улазница на Врело Босне

– лиценцирани пратилац групе

– трошкови организације

Цена не обухвата: – улазница на локалитет Босанске пирамиде

  • Обилазак тунела Равна и парка Равна 2 -10е
  • Обилазак тунела Равна, парка Равна 2 и одлаза на пирамиду Сунца- 15е

–приликом резервације треба се изјаснити за који факултативни излет се странка одлучује.

*   индивидуалне трошкове

 

Калкулација рађена на минимум 30 плативих путника.

 

Уз овај програм важе општи услови путовања агенције „ТИТЕЛ ПРЕВОЗ“ доо; број лиценце ОТП 171/2021 од 17,11,2021. године, Кула, Занатски центар 2, ПИБ: 105967137, матични број:20499915,е-маил: titelprevoz@gmail.com , tel-fax:025/725-059,  060/6454601 Булатовић Марта

програм бр 49. од 30,12,2022,

 

СРЕЋАН ПУТ И УДОБНО ПУТОВАЊЕ!!!!