Ljoret De Mar 13 dana 8 noćenja

LETOVANJE ŠPANIJA LJORET DE MAR

Letovanje sa obilascima Salsomaggiore , Monako, Nica, Montecatini Termeerme i fakultativnom posetom Barseloni

 

Paket aranžman 13 dana: Autobuski prevoz + 6 polu pansiona u Ljoret de maru + 1 noćenje sa doručkom u Salsomaggiore termama  + 1 noćenje sa doručkom u Montekatini Termama

(Letovanje Španija Ljoret de mar Autobusom 2023) Letovalište koje se ističe i koje je najpoznatije među turistima je Ljoret de Mar, sa prelepim peščanim plažama, gde možete ispijati koktele do kasno u noć. Svako će naći svoje mesto pod suncem na glavnoj plaži, dugoj preko 1,5 kilometar, koja je ujedno i jedna od popularnijih na Kosta Bravi. Kako se ne bismo samo izležavali na suncu, ovaj deo Španije nudi i pregršt znamenitosti, od antičkih iskopina, starih tvrđava, srednjevekovnih sela, do slikovitih kućica i svuda se prožima energija nekadašnjih vremena protkana u savremeni način života. Ako se pak zaželite netaknutih  laza, pravih mesta za odmor, koje je priroda oblikovala i to možete pronaći ovde, nedaleko od Barselone! Garantujemo Vam dobar provod i najbolji odmor koji Kosta Brava može da pruži, a sigurno to može jer ipak je to rodno mesto jednog od najvećih umetnika i genija 20. veka, Salvadora Dalija, i pružamo Vam mogućnost da otkrijete predele u kojima je čuveni Dali pronalazio inspiraciju za svoja mnogobrojna nadrealna dela.

 

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI OVDE: Letovanje Španija Ljoret de mar Autobusom

POPUSTI ZA DECU U SOBI SA RODITELJIMA:

– deca do 2 god. plaćaju samo prevoz 80€ (imaju sedište u autobusu I koriste zajednički ležaj)
– deca 2-11.99 godina u pratnji dve odrasle osobe; I dete ostvaruje 40% popusta, II dete ostvaruje 20% popusta (imaju sedište u autobusu I sopstveni ležaj) – 1/4 SOBE NA UPIT
– deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv, dvd, ac), prema program putovanja
– Smeštaj na bazi 6 polupansiona u Lloret de Maru 4* i 1 noćenje sa doruckom u Salsomaggiore termama u hotelima 3* u 1/2 i 1/3 sobama i 1 noćenje sa doručkom u Montekatini Termma u hotelima 3* u 1/2 i 1/3 sobama.
– Usluga predstavnika agencije / vodiča,
– Obilaske gradova prema programu, (Salsomaggiore Terme, Monako, Nica, Montekatini Terme)
– Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– Individualne troškove putnika
– Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Montecatini (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela) – u hotelima sa 2* i 3*- 1 € / noćenju, 4* – 2 € / noćenju
– Obaveznu turističku taksu za boravak u Lloret de Maru (plaća se na recepciji hotela – 1 € / noćenju za hotele 3*, 1.5€ / noćenju za hotele 4*)
– Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Salsomaggiore Terme (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela)-u hotelima sa 2* i 3*- 1,5 € / noćenju, 4* -2,5 € / noćenju
– Medjunarodno zdravstveno osiguranje
– Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit zbog raspoloživosti
Alegria Sun Village 4* 175€
Alegria Mariner 4* 185€

Fakultativne izlete (minimum 30 prijavljenih)
– “Barselona panoramica” – 35 € / deca do 12 god. -20€ (celodnevni izlet)
– “Barselona magica” – 30€ / deca do 12 god. – 15€ (celodnevni izlet)
– Plaže Costa Brave: Tossa de Mar, Santa Kristina, bodega (besplatna degustacija vina) i poseta botaničkoj bašti – 25 €/ deca do 12.god. 10 € (cena uključuje prevoz,razgledanje Tossa de Mara sa vodičem,ulaznicu za botaničku baštu i degustaciju vina)
– Barselona „ By night“ (Barselona noću) – 20€ / deca do 12 god. – 10€
– Viareggio -20 €/deca do 12.god. – 10€
– Muzej Salvadora Dalija* – 20€/deca do 8 god.- 5€ (cena uključuje: ulaznicu,rezervaciju)
– Park Guell* – 15€/deca do 12 god. – 10€ (cene su podložne promeni)

PAKET IZLETA (NE OBUHVATA IZLETE SA *) – 120€

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN – BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu Sava centra ( savska strana) u 17:00h. Polazak iz Beograda u 17:30h. Dnevna i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN – SALSOMAGGIORE TERME
Dolazak u Salsomaggiore Terme u prepodnevnim časovima. Terme se nalaze u pokrajini Emilia Romagna. Posle Parme od 2016 godine ove terme su najposećenije od strane turista. Šetnja sa vodičem. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor I individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN – SALSOMAGGIORE TERME – MONAKO – NICA
Doručak. Napuštanje hotelskih soba, pakovanje kofera u autobus. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Azurnoj obali. Dolazak u Kneževinu Monako, obilazak druge najmanje države na svetu. Obilazak Monako-Villa: Okeanografski muzej osnovan 1910.god. u kome se nalazi akvarijum, botanička bašta princeze Grejs Keli sa vidikovcem sa koga se pruža predivni pogled na Kneževinu, crkva Sv. Nikole u kojoj su krunisani svi vladari Monaka i u čijim kriptama su sahranjeni princeza Grejs Keli I princ Renije III, Prinčevska palata…Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Nici. Po dolasku u Nicu obilazak prestonice Azurne obale. Razgledanje grada sa vodičem: Trg Masena, Englesko šetaliste, hotel Negresco. Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Španiji. Noćna vožnja kroz Francusku.

4. DAN – LLORET DE MAR
(Letovanje Španija Ljioret De Mar) Dolazak u Ljoret de Mar u jutarnjim časovima. Upoznavanje ovog šarmantnog gradića, poznatog letovališta na obalama Katalonije u regiji Costa Brave. Slobodno vreme za kafu do check in-a u hotel. Posle 14h smeštaj u hotelske sobe. Slobodno vreme za kupanje na prelepim plažama Ljoret de Mara koje sa razlogom poseduju plavu zastavicu. Večera. Noćenje.

5. DAN – LLORET DE MAR – „PLAŽE COSTA BRAVE“ –  TOSSA DE MAR – PLAŽA SANTA KRISTINA –  BOTANIČKA BAŠTA PINYA DE ROSA –  VINARIJA (DEGUSTACIJA VINA)
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete  najlepšem letovalištu na Costa Bravi, Tossa de Mar-u I  Srednjevekovni grad opasan zidinama koje datiraju iz 12.veka poseduje neverovatan šarm. Na glavnom ulazu u stari grad nalazi se sahat kula, a unutar zidina je splet uskih ulica sa skulpturom Ave Gardner zahvaljujući kojoj je ovaj ribarski gradić postao poznat I omiljen među jet-setom. Slobodno vreme za šetnju, kupanje, sunčanje. Drugi deo dana provodimo na jednoj od najlepsih plaža i uvala okruženoj borovom šumom – Santa Kristini. Prvo ćemo posetiti nestvarno lepu botaničku baštu Pinja de Rosa koja je rad dr.Fernanda Riviere koji je deo svog života posvetio uređivanju upravo ovog prostora. Zovu je još i “bašta kaktusa” za koju posetioci kažu da je “raj na zemlji”. Ovaj vrt se prostire na 50ha, sa oko 7000 biljnih vrsta. U povratku svraćanje u vinariju (bodegu) na degustaciju vina, čuvene španske sangrije i tipičnih suhomesnatih delikatesa po kojima je Španija poznata u svetu. Povratak u Ljoret de Mar. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

6. DAN – LLORET DE MAR – BARSELONA PANORAMIKA
(Letovanje Španija Ljioret De Mar) Doručak. Celodnevna fakultativna poseta Barselone. Panoramski obilazak glavnog grada Katalonije: Olimpijska luka, crkva „Sagrada Familia“, Trg Katalonije, čuvena dela jos čuvenijeg Antonia Gaudija-kuće Batljo i Casa Mila, Avenija Diagonal, Trg Španije, Nacionalna palata, brdo Mon Žuik, Olimpijski stadion, Kolumbov spomenik, luka De la Paz, šetalište Las Ramblas. Slobodno vreme za uživanje u šoping zoni Las Ramblas I čuvenoj gotičkoj četvrti – Barrio Gotico. Povratak u Lloret de Mar. Večera. Noćenje.

7. DAN – LLORET DE MAR
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje. Večera. Noćenje

8. DAN – LLORET DE MAR – BARSELONA MAGICA
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevna fakultativna poseta i obilazak Barselone magike. Po dolasku u Barselonu kupanje i sunčanje na prelepim plažama Barselone ili mogućnost šopinga u tržnom centru Dijagonal de Mar. Nakon kupanja fakultativna poseta parka Guell koji je potpis čuvenog katalonskog arhitekte Antonia Gaudia. Slobodno vreme do večernjih sati i polaska na Trg Španije na spektakl svetlosti I zvuka, popularnih „Magičnih fontana“ zvanično najposećeniju atrakciju ovog grada. Povratak u Lloret de Mar u kasnim večernjim časovima.Večera (hladna večera nas čeka u hotelu). Noćenje.

9. DAN – LLORET DE MAR
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje. Večera. Mogućnost fakultativnog izleta „Barselonu by night“ (Barselona noću). Polazak posle večere. Osetite i prepustite se čarima noćnog života u Barseloni koja pruža turistima romantične trenutke na trgovima, kafićima,restoranima… Povratak u Ljoret de Mar u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

10. DAN – LLORET DE MAR – FIGUERAS
Doručak. Napuštanje hotelskih soba I pakovanje stvari. Slobodno vreme do poslepodnevnog polaska za Figueras. Dolazak u živopisni rodni grad čuvenog nadrealiste Salvadora Dalija. Slobodno vreme za uživanje u ovom šarmantnom gradiću ili mogućnost fakultativne posete muzeju, najvećem nadrealističkom objektu na svetu, čiji eksponati provocirajući podsvest svakog posetioca, nikog ne ostavljaju ravnodušnim! Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Italiji. Noćna vožnja.

11. DAN – MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Glavna ulica je Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi I restorani i ujedno naša preporuka da baš ovde popijete makIjato i probate italijanske paste. Noćenje.

12. DAN – MONTECATINI TERME – VIAREGGIO – MONTECATINI TERME
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Viareggio, jedno od najlepših letovališta Toskanske rivijere. Talasi sa Ligurijskog mora sa jedne strane i beli mermerni vrhovi Massa Carrare sa druge strane su opravdali nadimak Biser Ligurijskog mora. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje na peščanim plažama uz preporuku za dobre restorane i lokalne kafiće koje je i Giacomo Puccini posećivao. Slobodno vreme do povratka u Montecatini Terme i nastavka putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

13. DAN – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja
– Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 10. i 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.11.2024.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A od 05.10.2021.