OHRID LETO 2020 8 DANA/5 NOĆENJA/POLUPANSION/AUTOBUSOM

OHRID– Ohrid i jezero se nalaze na listi svetske baštine i pod zaštitom UNESCO-a. S obzirom da sliv jezera broji više od 40 reka, ovo je jedinstveno mesto gde možete videti kako reka Crni Drim ulazi u ohridsko plavetnilo.‚Kada se pomene Ohrid,najčešće ljudi pomisle na veliki broj crkava (nekada ih je bilo preko 300) i poznati manastir Sv.Naum. Šetajući se starim gradom, videćete desetine što velikih, što malih crkava, i one stvarno svojom lepotom predstavljaju glavno obeležje Ohrida. Na samom vrhu grada se nalazi  prastara Samuilova tvrđava, a u samom Ohridu se nalazi crkva Sv. Jovan Kaneo, koja se nalazi na sasečenoj steni, na samom kraju starog grada. Tu je pogled na jezero poseban, a posebne su i ribice plašice, koje žive samo u Ohridskom jezeru, i od čijih se krljušti prave poznati ohridski biseri. Treba biti vrlo oprezan i uvek tražiti sertifikat, a stogodišnju tradiciju izrade imaju porodice Filev i Talev. I za kraj tj. početak ovog divnog putovanja

Program putovanja:
1.dan- BEOGRAD- OHRID Skup putnika na BAS- ovoj autobuskoj stanici u 05:00h. Polazak u 05:30h. Dnevna vožnja kroz Srbiju, sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti. Dolazak na Ohrid u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor, kupanje, sunčanje. U predvečernjim časovima mogućnost fakultativne šetnje “obilazak starog grada Ohrida“ sa lokalnim vodičem: Samuilova tvrdjava, Crkva Svetog Klimenta Ohridskog, amfiteatar, Crkva Svete Sofije, staro gradsko jezgro, Crkva Sv. Jovan Kaneo. Slobodno vreme. Večera . Noćenje.
2.dan OHRID – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili kupanje, sunčanje kao i preporuka našeg vodiča za dobar restoran za ručak. Večera. Noćenje.
3. dan OHRID – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta na Sv. Naum manastir iz IX veka sa najpoznatijom freskom Sv. Metodija i njegovih učenika koja uključuje: Sv. Nauma, Sv. Klimenta i Sv. Savu Tvorca. Panoramski pogled na muzej na vodi „Zaliv na koskite“. Nakon obilaska manastira i izletišta Sv. Naum mogućnost fakultativne vožnje brodićem. Povratak za Ohrid. Slobodno vreme.Večera.Noćenje.
4. dan OHRID – Doručak. Slobodno vreme za odmor, kupanje i sunčanje. Mogućnost fakultativnog krstarenja po jezeru. Brodić krece sa pristaništa u centru grada, i u kružnoj turi po jezeru uživamo u pogledu na stari deo grada, crkvu Sv. Jovana Kaneo, Titovu vilu, prelepe plaže… Večera. Noćenje.
5.dan OHRID – Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni izlet u manastir Kalište. Manastir Kališta je posvećen Presvetoj Bogorodici, nalazi se prelepom okruženju na obali ohridskog jezera u blizini sela Kališta. Manastir je udaljen 30 km od Ohrida. Centralno mesto manastirskog kompleksa zauzima nova crkva Presvete Bogorodice obnovljena 1977 godine. Najstariji deo manastirskog komleksa je crkva u pećini izgrađena u 13 veku. U blizini manastira je i druga manja crkva posvećena Svetom Petru i Pavlu. Slobodno vreme. Povratak u Ohrid. Večera. Noćenje.
7.dan OHRID-BEOGRAD Doručak.Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme do polaska za Srbiju.
8.dan Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

Način plaćanja:
– Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate
– Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

-Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u 3 jednake mesečne čekovima građana, rate dospevaju 15 i 20-og u mesecu

Popusti za decu:
deca do 3 god. gratis
deca 3 – 11 god 50% popusta
CENA ARANŽMANA OBUHVATA :
– Prevoz turističkim autobusom visoke klase sa TV -om, klimom, dvd-om
– smeštaj na Ohridu u hotelu 3*/4* u 1/2,1/3 sobama na bazi 5 polupansiona
– Usluge licenciranog vodiča
– Turističku taksu
– Troškove organizacije
– Međunarodno zdravstveno osiguranje
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA :
– Individualne troškove putnika
– Fakultativno razgledanje Ohrida 5€, deca do 12 god.gratis
– Izlet do Sv. Nauma – 15€ (uključen prevoz ,razgledanje,ulaznica za manastir), deca do 12.god. 10€
-Krstarenje Ohridom -10€ ,deca do 12.god.5€
– Izlet u Strugu -manastir Kališta 10€/deca do 12.god 5€
– Doplata za 1/1 sobu hotel Sahara 50€ ; hotel Maiva 60€

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
Hotel Sahara 3* http://www.hotelsahara.mk/
Hotel Sahara je smešten u Ohridu. U blizini hotela se nalazi nekoliko značajnih atrakcija, kao što su luka Ohrid, udaljena oko 1,9 km i Manastir Svetog Pantelejmona, do kog ima oko 1,4 km. Gostima su takođe na raspolaganju restoran i zajednički salon. Sobe hotela Sahara uključuju sopstveno kupatilo sa tušem i besplatan WiFi. Sve smeštajne jedinice imaju flat-screen TV. Doručak je na bazi švedskog stola, večera kontinentalna.
Hotel Maiva 4* https://hotelklimetica.com.mk/maiva/
Hotel Maiva nalazi se u Ohridu, u turistikom naselju Sv. Stefan, 50m od plaže. U sklopu hotela je restoran, besplatan privatni parking, sezonski bazen na otvorenom i bar. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane i sadrže prostor za sedenje, flat-screen TV sa kablovskim kanalima , sopstveno kupatilo sa bideom i fenom za kosu. Doručak je na bazi švedskog stola, večera kontinentalna.
Hotel Klimetica 3* www.hotelklimetica.com.mk 
Hotel Klimetica se nalazi u okruženju borove šume u naselju Sveti Stefan na 4 km od centra Ohrida, na 200m od obale Ohridskog jezera. Od dodatnih sadržaja gostima su na raspolaganju: recepcija, restoran, caffe bar sa terasom, saunu, teren za fudbal. Sobe su opremljene TV-om, telefonom, mini-barom, kupatilom i terasom. Doručak je na bazi švedskog stola, večera kontinentalna.
Hotel Diplomat plus 3* https://hoteldiplomatplus.com/
Nalazi se na 1km od centra Ohrida, 150m od jezera. U sklopu hotela je recepcija, restoran, bar. Sobe sadrže flat-screen TV sa kablovskim kanalima i kupatilo sa tuš kabinom i toaletom. Doručak je na bazi švedskog stola, večera kontinentalna.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL

LICENCA OTP 97/2020 KATEGORIJA A 25