Prag – 3 noći

 

Putovanje Prag – autobusom , 3 noći 2024

14.02.2024.

 

 

Prag – evropska metropola kulture. Glavni grad Češke, „zlatni grad” ili „grad stotinu tornjeva” predstavlja magični grad mostova, katedrala, zlatnih tornjeva i crkvenih kupola, leži na reci Vltavi. Poseduje najočuvanije srednjevekovno gradsko jezgro u Evropi, kao i sve atribute jednog od najmodernijih evropskih gradova.

 

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI OVDE: Putovanje Prag – autobusom , 3 noći 2023-2024 – Travelland

 

Program putovanja

DAN 1.
BEOGRAD

Predviđeno vreme polaska autobusom iz Beograda (parkinga Muzeja 25 maj-Kuća cveća) u 19:00h (osim prazničnih koji su u 17 h). Vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora…

Ulaz – Novi sad – Avia pumpa, naselje Šangaj

Ulaz – Horgoš – Mol pumpa ili Kelebija (granicni prelaz)

DAN 2.
PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada,fakultativno u pratnji stručnog vodiča: Hradčani – praški dvorac, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, crkva od Tina, Loreto, Mala strana, Zlatna ulica, Karlov most, i Vaclavski i Starogradski trg. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3.
PRAG – KARLOVE VARI – PRAG

Doručak. Fakultativni odlazak u Karlove Vari, najpoznatije evropsko banjsko lečilište i jedan od lepših srednjoevropskih gradova Češke. Razgledanje grada: Karlovih Vari, termalnih izvora, ruske crkve… U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4.
PRAG – DREZDEN – PRAG

Doručak. Fakultativni odlazak u Drezden (Firenca na Elbi), nemački grad, poznat po kulturno – istorijskim spomenicima iz srednjeg veka. Razgledanje grada: opera Zemper, Bogorodičina crkva, Palata Cvinger, Dvorska crkva, Rezidencijalna i Tašenberg palata, Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5.
PRAG – ZAMAK KARLŠTAJN – KRSTARENJE VLTAVOM

Doruĉak.Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska zamka Karlštajn iz 14. veka, u kome je bila rezidencija kralja Karla IV i u kome se čuva replika krune čeških kraljeva. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta voţnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna voţnja kroz Slovačku i MaĎarsku prema Srbiji.

DAN 6.
BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima i iskrcavanje na mesto polaska. (Kraj usluga)

 

Cena uključuje

• prevoz turističkim autobusom (klima/video) na navedenoj relaciji,

• smeštaj u Pragu u nekom od navedenih hotela ili sličnom kategorije 3* u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni)

• troškove organizacije i vođenja aranžmana.

Cena ne uključuje

• međunarodno zdravstveno osiguranje

• gradsku komunalnu taksu za Prag – za hotel 3* 2 eura po osobi po noćenju

• ulaznice i fakultativne izlete

Popusti i doplate:

treća odrasla popust 5 eur

dete 2-12 god popust 10 eur (sa 2 odrasle)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno)::

• Karlove Vari – 30€ odrasli / 25 € deca,

• Drezden – 35 € odrasli / 25 € deca,

• vožnja brodom rekom Vltavom – 20 € odrasli / 15 € deca

• pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem po dolasku – 10 €

• Zamak Karlštajn/Šternberg (sa ulaznicom) – 30 € odrasli / 25 € deca

 

Travelland d.o.o., Licenca OTP 123/2021 od 14.10.2021. godine