Sarajevo i bosanske piramide termin: 28.05-29.05.2022.

Sarajevo i bosanske piramide termin: 28.05-29.05.2022.

Сарајево је главни град Босне и Херцеговине и њен највећи урбани, културни,  економски и саобраћајни центар, који према проценама има 439.000 становника. Кроз  град протиче река Миљацка, а у непосредној близини града је и извориште реке Босне,  са популарним излетиштем Сарајлија, Врелом Босне. Око града су и планине: Требевић,  Јахорина, Бјелашница, Игман, Трескавица и Романија. 

Сарајево је град бурне историје, која је неретко имала утицаја и на глобална дешавања.  Тако је 1914. године у Сарајеву убијенаустроугарски престолонаследник Франц  Фердинанд, чиме је отпочео Први светски рат, а седамдесет година касније, 1984. у  граду се одржавају 14. Зимске олимпијске игре. Током раних 1990-их година име града  Сарајева не силази са насловница дневних новина у целоме свету, јер се ту водио један  од ратова у новијој европској и светској историји. Након рата од предратних општина у  којима су Срби били већина основано је Источно Сарајево, који је део Републике  Српске.

ПРОГРАМ ПУТОВАЊА: 

1 дан Полазак из Куле, Суботице, Кањиже, Бечеја, Новог Сада или места по договору у раним јутарњим часовима. Директна вожња до Високог где с налазе чувене Босанске пирамиде.
Обилазимо најатрактивнију археолошку дестинацију тунели Равне, који у ствари представљају
огромну мрежу подземних тунела, раскрсница, комора и акумулација воде које се налази испод Босанских пирамида. Верује се да висока концентрација јона чисти Ваше тело, а свако може провести додатно време у “соби за лечење унутар тунела и поред мегакерамичког блока К2- посебно енергетски потентног места погодног за медитацију и лечење. Након обиласка тунела Pавне одлазимо у обилазак археолошко –туристичог парка Равне 2. Парк Равне 2 се простире на 100000м 2 и налази се у Високом. Парк је вештачки створен након испуштања воде, садње биљака и траве, уклањања одлагалишта од депонија и постављања парковских објеката. Уколико неко не жели да иде у обилазак пирамида, може да остане у Високом, код тржног центра Суша . У 15:00 часова полазак за
Сарајево. Долазак у Сарајево у 16:00. Смештај у хотелу са *** у 1/2,1/3 и 1/4. Слободно време.
Пратилац ће повести групу до Башчаршије где је слободно време за индивидуалне активности.
Ноћење.
2 дан Доручак индивидуалан, хотел се налази на око 200м о Башчаршије, тако да постоји
могућност одласка на бурек за доручак. У 9:30 напуштање хотела. Остављање ствари у
аутобусу. Састанак са локалним водичем, обилазак знаменитости града( Градска кућа, Инат
кућа, Себиљ, Сахат кула, Капи кула на плочи, Вјечна ватра, … Урбану слику града карактеришу бројни сакрални објекти, јединствене џамије из богатог османског периода,католичке и православне цркве и синагоге те разни трагови мултиетничког живљења у самом срцу града: Али Пашина џамија, црква Св. Архангела Михаела и Габријела, црква Светог Ћирила и Метода, Ферхадија, Сарајевска катедрала, музеј жидова…) у трајању од 2сата. Слободно време до 13:30. Састанак код аутобуса и одлазак на Врело Босне. Врело Босне представља изворишни део реке Босне, смештен је југозападно од Сарајева, испод обронака планине Игман и Бјелашница..Ипак оно што је ипак најлепше у овом парку природе поред бројне прелепе флоре и фауне, је само извориште реке Босне које се налази на надморској висини од 492м. Могућност шетње алејом која је дуга 3,5км. Након шетње око 16:00 полазак у касним послеподневним часовима за Србију. Директна вожња до Куле или места поласка са успутним паузама по потреби. Долазак кући у касним вечерњим часовима.

Цена аранжмана: 65е – Суботица, Кањижа
60е- Бечеј,Aда
55е – Кула, Нови Сад
Напомена:
– плаћање у динарској противредности по средњем курсу НБС на
дан уплате
Термин: 28.05-29.05.2022.

Цена обухвата: – превоз удобним туристичким минибусом или аутобусом

– смештај у хт. са *** на бази ноћењa

– локални водич у Сарајеву
– излет до Високог
– излет и улазница на Врело Босне
– лиценцирани пратилац групе
– трошкови организације
Цена не обухвата: – улазница на локалитет Босанске пирамиде
 Обилазак тунела Равна и парка Равна 2 -10е
 Обилазак тунела Равна, парка Равна 2 и одлаза на пирамиду Сунца- 15е
–приликом резервације треба се изјаснити за који факултативни излет се странка одлучује.
* индивидуалне трошкове

Organizator putovanja:Тителпревоз доо поседује Полису осигуранја од инсолвентности Триглав осигуранја бр 470000049766  од 15,10,2021, која важи до 30,09,2022,  

 

No Comments

Post A Comment