Sarvaš – Arboretum – Mini Park Mađarska

 

Grad Sarvaš se nalazi u jugoistočnom delu Mađarske. Grad se nalazi u istočnom delu Panonske nizije, blizu reke Kereš. Nadmorska visina grada je oko 80 m. Sarvaš je mali gradić sa oko 18 000 stanovnika. U njemu se nalaze prelepi sadržaji koje kada vidite ostaće vam u trajnom sećanju. Sarvaš je mesto u kome se skrasila italijanska plemićka porodica Bolza. Ispred svog dvorca u znak sećanja na svoje poreklo podigli su kopiu čuvene vučice sa Romulom i Remom, nalazi se na samoj obali reke Koroš i moguće ga je pogledati samo spolja.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Kule, Bečeja, B.Topole, Vrbasa, Srbobrana, Subotice u dogovoreno vreme. Vožnja sa kraćim usputnim pauzama i zadržavanjem na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti. Nastavak vožnje prema Sarvašu, planirano vreme dolaska u Sarvaš je oko 11:00h. Po dolasku u Sarvaš sledi poseta Arboretumu, najvećoj botaničkoj bašti u celoj Mađarskoj. Najveći mađarski arboretum osnovala je porodica Bolza krajem 19. veka. Arboretum se prostire na neverovatnih 82 hektara. Kada je konačno regulisana obala reke Koroš grof Bolza je počeo da sadi egzotična stabla u svom parku. Danas se ovde nalazi preko 1600 retkih biljnih vrsta. Ovde vladaju smirenost i priroda koju ćete moći i vi osetiti dok šetate pod krošnjama stoletnog drveća. Najstarije drvo je mamut jela sa visinom od 36m, koja sa svojih 150 godina spada u najstarije u Evropi. Nakon odmora u prelepom zelenilu i okrepljenja posle putvanja idemo odmah pored Arboretuma gde se nalazi najpoznatiji interaktivni tematski park minijatura “Mini Mađarska” koji je pravi turistički biser za svaku generaciju. Park prikazuje istoriju, običaje i poznate građevine u veličini odraslog čoveka. Ovde se za nekoliko sati može obići cela Mađarska sa više stotina godina starim običajima. U parku su prikazane makete istorijskih građevinskih objekata kao što su Dom u Segedinu, Lančani most u Budimpešti , Cifra palata u Kečkemetu, maketa Tvrđave u Egeru, Parmanent u Budimpešti… Dok uživate u šetnji kroz park možete videti minijature kako oživljavaju pred vama. Oko 15:00 časova nastavak putovanja prema Segedinu Odlazak u jedan od tržnih centara TESCO radi nezaobilaznog šopinga. Nakon šopinga direktna vožnja do mesta polaska uz pauzu za obavljanje graničnih formalnosti. Kraj programa.

Termin: 21.05.2023.

Cena:  3900,00rsd   polazak iz Kule, Vrbasa, Srbobrana, B.Topole

3800,00rsd  polazak iz Bečeja

           3650,00rsd  polazak iz Subotice

 

Cena obuhvata: *prevoz turističkim autobusom

  • ulaznica za obilazak Arboretuma I mini Mađarske u Sarvašu
  • pratilac grupe
  • Troškovi organizacije

Cena ne obuhvata: * individualne troškove

Način plaćanja: do polaska

Izlet ne podleže garancji TA TITELPREVOZ 

NEOPHODNA JE VAŽEĆA PUTNA ISPRAVA (pasoš, crveni biometrijski, građani EU mogu granicu preći I sa važećom ličnom kartom)