Italija Sardinija

 

SARDINIJA SA OBILASKOM LIVORNO, SASSARI, ALGERO i OUTLET-a PALMANOVA

SA FAKULTATIVNIM OBILASCIMA KORZIKE, NEPTUNOVE PEĆINE, CASTELSARDA i SMARAGDNE OBALE

 

Paket aranžman 11 dana: Autobuski prevoz + 2 noćenja u kabinama na trajektu + 7 noćenja sa doručkom na Sardiniji

 

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI OVDE: Putovanje Italija Sardinija 2024 (felixtravel.rs)

 

1. DAN BEOGRAD 04.10.2024.
Sastanak putnika na parkingu Sava Centra u 00:00 h (ponoć 03.10. na 04.10.), polazak u 00:30h (posle ponoći) . Vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. U popodnevnim časovima dolazak u Livorno. Livorno je najvažnija luka i treći najveći grad u pokrajini Toskana. Obilazak Livorna u pratnji vodiča: Katedrala San Frančesko di Asi iz XVII veka, Piazza Grande, crkva San Đovani Batista, crkva Santa Katarina, tvrđava Forteza Vekija… Slobodno vreme za uživanje do ukrcavanja na trajekt. Noćenje u kabinama na trajektu. (Putovanje Italija Sardinija 2024)

2. DAN SARDINIJA – ALGERO 05.10.2024.
Dolazak na Sardiniju u prelep grad i luku Olbia. Nastavak putovanja do grada Sassari. Sassari je drugi po veličini i značaju grad na Sardiniji. Tokom drugog svetskog rata sačuvao je gradsko jezgro sa mnogobrojnim crkvama, muzejima… Obilazak grada sa vodičem: katedrala Svetog Nikole, fontana Fonte Rosello, palazzo Ducale, trg piazza D Italia… Slobodno vreme do polaska za Algero. Dolazak u Algero i smeštaj u hotel. Posle kraćeg predaha obilazak i upoznavanje grada sa vodičem. Neobičan spoj katalonske i Italijanske tradicije, sjajnog šarma i neobičnog ambijenta ovaj grad čine potpuno drugačijim. Sjajna arhitektura, a posebno neobičnih 7 kula koje su nekada služile za odbranu grada, mali trgovi i autentične uske ulice ostaviće na Vas poseban utisak. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN ALGERO 06.10.2024.
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje… Noćenje. (Putovanje Italija Sardinija 2024)

4. DAN ALGERO – KORZIKA – ALGERO 07.10.2024.

Doručak (lunch paket za izletnike). Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet na Korziku. Vožnja autobusom kroz Sardiniju do luke Santa Teresa Gallura, odakle se ukrcavamo na trajekt za Korziku. Vožnja i uživanje u pogledu na prelepe pejzaže. Dolazak na Korziku i iskrcavanje u luku Bonifacio. Bonifacio se sastoji od donjeg grada u kome je smeštena luka sa restoranima i prodavnicama i gornjeg grada koji se nalazi na samoj litici i prava je atrakcija za sve turiste koji posete ovaj prelep grad. U pratnji vodiča obilazimo: stepenice Aragonskog kralja koje se nalaze na samom vrhu grada i spuštaju se prema moru, Bonifacijska crkva (nalazi se nad velikim podzemnim rezervoarom), vojničko groblje… Slobodno vreme za uživanje u gradu a preporuka agencije Felix Travel-a je da probate kolačiće od kestena. U dogovoreno vreme ukrcavanje na trajekt. Povratak u Algero. Noćenje.

5. DAN ALGERO – NEPTUNOVA PEĆINA – CASTELSARDO – ALGERO 08.10.2024.
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost mogućnost fakultativnog obilaska Neptunove pećine. Možete uživati u jednoj od najzanimljivijih prirodnih atrakcija na Sardiniji. Naime, reč je o pećini koja se pruža uz samo more. Kopnenim putem dolazi se autobusom do vrha Capo Caccije, tj. rta koji se strmo nadvija nad zapadnim prilazom Algeru. Odatle se do same pećine spušta niz kozje staze, od čak 600 stepenika koji vode do Neptunove pećine. Nemojte se obeshrabriti jer je spuštanje prilično jednostavno i pruža se prelep pogled ka moru i okolnim pećinama. Posebnu draž sem pećinskog nakita (stalaktiti i stalagmiti), pećini daje i jezero koje je povezano morem. Pećina je dobila ime po neobičnim zvucima koji se čuju iz jezera, pa deluje kao da Neptun, Bog mora, besni. Pauza za fotografisanje i uživanje (mogućnost odlaska na izlet i brodom). Povratak u Algero. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska u Castelsardu u popodnevnim časovima. Dolazak u Castelsardo, gde idemo u obilazak sa vodičem. Castelsardo je poznato letovalište u okrugu Sasari, na severnom delu ostva, gde uživamo na plaži do polaska za Algero. Noćenje. (Putovanje Italija Sardinija 2024)

6. DAN SARDINIJA 09.10.2024.
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje,… Noćenje.

7. DAN ALGERO – KALJARI – ALGERO 10.10.2024.
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog obilaska Kaljara. Kaljari je najveće mesto i središte Sardinije. Nekada značajna luka, danas je popularno turističko odredište poznato po lepim plažama i idiličnim mestima. Središte grada podeljeno je na četiri četvrti: Castelo, najznačajnije istorijsko jezgro, sa gradskim zidinama i tornjevima, Marina, uz gradsku luku koju krase trgovci i ribari, Stampace, oblast sa gradskom većnicom, Botaničkom baštom, Amfiteatrom i crkvom i najmlađa četvrt Viljanova, osnovana u 13. veku. Nakon obilaska, imamo slobodno vreme za uživanje u ovom predivnom gradu. Povratak u Algero. Noćenje.

8. DAN ALGERO 11.10.2024.
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje… Noćenje.

9. DAN ALGERO – OLBIA – SMARAGDNA OBALA – LIVORNO 12.10.2024.
Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hotela i polazak za Olbiu. Dolazak u Olbiu, slobodno vreme do ukrcavanje na trajekt za Livorno ili mogućnost fakultativnog izleta za obilazak Smaragdne obale (Costa Smeralda), koja se nalazi na severoistočnoj strani ostrva. Poznata po roze nijansi granitnih stena, delovima borovih šuma, neobično plavo kristalnoj boji mora i lepoti divljih uvala. Centar Smaragdne obale je grad Porto Cervo, koji važi za jednu od najprestižnijih turističkih destinacija na svetu. Raj za hedoniste i sve one koji su ljubitelji mediteranske prirode, belih peskovitih plaža i luksuza u svakom pogledu. Slobodno vreme. Nastavak puta prema gradu Porto Rotondo, koji je drugi po veličini grad na Smaragdnoj obali i poznat po noćnom životu. Povratak u Olbiu, odakle se ukrcavamo na trajekt za Livorno. Noćenje u kabinama na trajektu. (Putovanje Italija Sardinija 2024)

10. DAN LIVORNO – OUTLET CENTAR PALMANOVA – BEOGRAD 13.10.2024.
Dolazak u Livorno. Iskrcavanje sa trajekta i nastavak puta ka outlet centru Palmanova. U njemu Vas očekuje više od 90 poznatih svetskih brendova. Uživanje u šopingu ili kraći predah u nekom od mnogobrojnih restorana i kafića. Nastavak puta kroz Sloveniju i Hrvatsku ka Srbiji.

11. DAN BEOGRAD 14.10.2024.
Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu
– Smeštaj u hotelu sa 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/1, 1/2 i 1/3 sobama
– Smeštaj na trajektu na bazi 2 noćenja u 1/2 i 1/3 spavaćim kabinama (Livorno-Olbia, Olbia-Livorno)
– Panoramsko razgledanje i obilazak gradova po programu
– Trajekt prema programu, karte za trajekt, karte za vozić do centra Bonifacia,…
– Usluge vodiča i pratioca grupe
– Agencijske usluge

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
– Individualne troškove putnika
– Boravišnu taksu u hotelu 4* u iznosu od 2 evra po osobi po noći (plaćanje na recepciji hotela)
– Doplata za jednokrevetnu sobu 196 evra
– Doplata za jednokrevetnu kabinu 168 evra

Fakultativne izlete
– Korzika cena 95evra, deca do 12 godina, 85evra (izlet obuhvata autobuski prevoz, trajekt prema programu, karte za trajekt, vodič, karte za vozić do centra Bonifacia)
– Kaljari cena 55 evra, deca do 12 godina 45 evra (izlet obuvata vodiča i auobuski prevoz)
– Neptunove pećine (pešačka varijanta) cena 25 evra, deca do 12 godina 20evra (izlet obuhvata autobuski prevoz i vodiča i ulaznice)
– Neptunove pećine (izlet brodom) cena 50 evra, deca do 12 godina do 45evra ( izlet obuhvata brod u oba pravca, vodiča i ulaznice)
– Castelsardo cena 25evra, deca do 12 godina 15evra (izlet obuhvata autobuski prevoz i vodiča)
– Smaragdna obala cena 25evra, deca 15 evra (izlet obuhvata autobuski prevoz i vodiča)

PAKET IZLETA u varijanti sa pešačkom turom Neptunove pećine je 205evra
PAKET IZLETA u varijanti sa brodskom turom Neptunove pećine je 230evra

 

NAČIN PLAĆANJA:

– Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja
– Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, za korisnike kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
– Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 10. i 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.11.
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Felix travel

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A

Cenovnik br. 1 od 23.04.2024.