Krstarenje Dunavom 3 dana

 

Krstarenje Dunavom – 3 dana

od 225 €

Krstarenje Dunavom 2023 | Vikend u Srbiji | Robinson | 3 dana 2 noćenja autobusom i brodom

 

Dunav, samo izgleda da je miran ali je jako moćan, izgleda da je plav ali menja boje kao kameleon, čini se da svira valcer, ali svira i Panovu frulu. Sa Zapada Istoku donosi raznolikost i povezuje narode. Nema reke kao što je Dunav, pripoveda priče i legende, gradi mostove, zamkove i tvrđave, daruje vino i ribu, tradiciju i kulturu.

Zaplovite sa nama u Dunavsku avanturu.

 

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI OVDE: Krstarenje Dunavom – 3 dana – Krstarenje

 

Krstarenje Dunavom 2023 | Vikend u Srbiji | Robinson | 3 dana 2 noćenja autobusom i brodom

Dunav, samo izgleda da je miran,  ali je jako moćan, izgleda da je plav, ali menja boje kao kameleon, čini se da svira valcer, ali svira I Panovu frulu. Sa Zapada Istoku donosi raznolikost i povezuje narode. Nema reke kao što je Dunav, pripoveda priče I legende, gradi mostove, zamkove I tvrđave, daruje vino I ribu, tradiciju I kulturu.Zaplovite sa nama u Dunavsku avanturu.

Polasci:12.05/26.05/09.06/16.06/23.06/07.07/14.07/21.07/28.07/04.08/11.08/25.08/27.08/01.09/08.09/15.09/22.09/29.09/06.10.2023

1. dan: Beograd – Smederevo – Ram – Veliko Gradište – Golubac – Đerdapska Klisura – Donji Milanovac – Tekija – Kladovo (240km): Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07:15h, čekiranje putnika i ukrcavanje.  Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored Smederevske tvrđave, potom ušća reke Morave u Dunav, zatim srednjevekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta.  Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi – Lepenskom Viru. Prolazak pored Donjeg Milanovca, a zatim sledi prolazak kroz najuzbudljiviji deo Đerdapske klisure – Veliki i Mali Kazan, pored statue poslednjeg dačanskog kralja Decebala, a zatim i pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag u steni, poznato kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakoncca 9,5h sati plovidbe.  Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

2. dan. Kladovo: Doručak. Slobodno vreme za Spa aktivnosti (bazeni, sauna…) ili odlazak na IZLET: Kladovo – Arheološki muzej – Rimska Diana – HE Đerdap – Trajanov most – Kladovo (3,5h). Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana, a zatim i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena je 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Izlet  završavamo u hotelu gde će uz zakusku biti upriličena degustacija  lokalnih vina. Cena izleta: odrasli  25 €, deca 2-10 godina 10€, deca do 2 godine – besplatno. Plaćanje na recepciji hotela, minimum za realizaciju 15 odraslih osoba.   Večera. Noćenje

3.dan. Kladovo  – Lepenski Vir – Kapetan Mišin Breg – Viminacium –  Beograd  (260 Km) Doručak. Polazak autobusa u 09:30h.  Vožnja autobusom pored Dunava, foto stop na vidikovcu iznad Kazana. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska sledi pauza za ručak u etno restoranu Kapetan Mišin Breg. Putovanje nastavljamo prolaskom pored Golubačke tvrđave, a zatimdolazimo u Viminacium.Sledi obilazak jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije ( III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri, a nova sistematska arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića (u međuvremenu su neka i već otkrivena). Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Povratak:14.05/28.05/11.06/18.06/25.06/09.07/16.07/23.07/30.07/06.08/13.08/27.08/29.08/03.09/10.09/17.09/24.09/01.10/08.10.2023

 

CENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI DECA OD 0 -2 GODINA DECA  2– 10 GODINA
225 € GRATIS 50% POPUST

 

ARANŽMAN SADRŽI:

 • Krstarenje prema programu od Beograda do Tekije prvog dana;
 • Transfer autobusom (Tekija – Kladovo prvog dana i Tekija – Beograd poslednjeg dana);
 • Doručak i ručak na brodu tokom plovidbe ;
 • Smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi polupansiona (večera i doručak – švedski sto);
 • Upotreba sadržaja Spa i Wellness centra u hotelu (bazen, sauna, parno kupatilo, masažne fotelje, fitnesskabinet);
 • Boravišne takse i osiguranje gosta na brodu i u hotelu;
 • Ručak u povratku trećeg dana putovanja;
 • Ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacium;
 • Usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • Konzumacija pića tokom plovidbe i u hotelu;
 • Fakultativni izlet drugog dana putovanja (minimum za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika);
 • Drugi individualni troškovi putnika (mini bar, usluge ručnih masaža, upotreba đakuzi kade, usluge pranja I peglanja veša…).
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za 1/1 – 40 e
 • Fakultativni izlet tokom boravka (minimum za realizaciju izleta je 15 osoba, plaćanje u hotelu):
  • Odrasli – 25€, deca od 2- 10 godina – 10€, deca do 2 godine – besplatno.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.Kreditom poslovnih banaka po uslovima koje određuje banka prema klijentu, a na osnovu predračuna koji se dobija u agenciji. Prilikom prijave uplaćuje se depozit od 20% ukupne vrednosti aranžmana koji se vraća po odobravanju kredita (uplata punog iznosa od strane banke).Platnim karticama(mogućnost odloženog plaćanja) Visa, Master, Maestro, Dina.

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara iširine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u modern opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, veliki LCD monitor visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi. Ručak se servira kao bife-švedski sto. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9,5 sati.

Hotel Aquastar Danube 4* se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, jacuzzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala. Sve sobe su klimatizovane i poseduju sef, mini-bar, Ka-Tv, Wi-Fi.

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NAŠE AGENCIJE (YUTA  STANDARD)

Organizator putovanja: ROBINZON d.o.o., Beograd. Kategorija Licence A br. OTP 120/2021 od 13.10.2021.