Ljoret De Mar 12 dana 7 noći

 

(Letovanje Španija Ljioret De Mar) Letovalište koje se ističe i koje je najpoznatije među turistima je Ljoret de Mar, sa prelepim peščanim plažama, gde možete ispijati koktele do kasno u noć. Svako će naći svoje mesto pod suncem na glavnoj plaži, dugoj preko 1,5 kilometar, koja je ujedno i jedna od popularnijih na Kosta Bravi. Kako se ne bismo samo izležavali na suncu, ovaj deo Španije nudi i pregršt znamenitosti, od antičkih iskopina, starih tvrđava, srednjevekovnih sela, do slikovitih kućica i svuda se prožima energija nekadašnjih vremena protkana u savremeni način života. Ako se pak zaželite netaknutih  laza, pravih mesta za odmor, koje je priroda oblikovala i to možete pronaći ovde, nedaleko od Barselone! Garantujemo Vam dobar provod i najbolji odmor koji Kosta Brava može da pruži, a sigurno to može jer ipak je to rodno mesto jednog od najvećih umetnika i genija 20. veka, Salvadora Dalija, i pružamo Vam mogućnost da otkrijete predele u kojima je čuveni Dali pronalazio inspiraciju za svoja mnogobrojna nadrealna dela.

 

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI OVDE: Letovanje Španija Ljoret de mar 

 

POPUSTI ZA DECU U SOBI SA RODITELJIMA:

– deca do 2 god. plaćaju samo prevoz 80€ (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj)
– deca 2-11.99 godina u pratnji dve odrasle osobe; I dete ostvaruje 40% popusta, II dete ostvaruje 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj) -1/4 SOBE NA UPIT
– deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
– Smeštaj na bazi 6 polu pansiona u Lloret de Maru u hotelu Alegria Sun Village 4* ili smeštaj u hotelu Alegria Fenals Mar 3*
– 1 noćenje sa doručkom u Montecatini termama (ili okolina) u hotelima 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
– Usluga predstavnika agencije / vodiča
– Obilaske gradova prema programu (Menton, Nica, Montekatini)
– Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– Individualne troškove putnika
– Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Montecatini (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela) – u hotelima sa 2* i 3*- 1 €/noćenju, 4* -2 €/noćenju
– Obaveznu turističku taksu za boravak u Lloret de Maru (plaća se na recepciji hotela – 1 €/noćenju za hotele 3*, 1.5€/ noćenju za hotele 4*)
– Troškove međunarodnog zdravstveno osiguranje (Putno zdravstveno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
– Doplata za jednokrevetnu sobu (Alegria Fenals Mar 3* – 150 € / Sun Village 4* – 170 €) – isključivo na upit
– Fakultativne izlete

Fakultativni izleti (minimum 30 prijavljenih)
– “Barselona panoramica” – 35 € / deca do 12 god. -20€ (celodnevni izlet)
– “Barselona magica” – 30€ / deca do 12 god. 15€ (celodnevni izlet)
– Plaže Costa Brave: Tossa de Mar, Santa Kristina, bodega (besplatna degustacija vina) i poseta botaničkoj bašti – 25 €/ deca do 12 god. 10 € (cena uključuje prevoz, razgledanje Tossa de Mara sa vodičem, ulaznicu za botaničku baštu i degustaciju vina)
– Barselona „ By night“ (Barselona noću) 20€ / deca do 12 god. – 10€
– Viareggio – 20€ / deca do 12 god. – 10€
– Muzej Salvadora Dalija* – 20€ / deca do 8 god. – 5€ (cena uključuje: ulaznicu,rezervaciju, podložna je promeni)
– Park Guell* – 15€ /deca do 12 god. – 10€ (cene su podložne promeni)

Palet izleta (ne obuhvata izlete sa *) – 120€

NAČIN PLAĆANJA

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja
– Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 10. i 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.11.2024.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN – BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu Sava centra (Savska strana) u 15:00 h. Polazak u 15.30 h. Dnevna i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN – MENTON – NICA
U jutarnjim časovima dolazak u Menton, bajkovito mestašce smešteno u zalivu sunca koje se nalazi na samoj granici Italije i Francuske. Često, a nezaslužno, u senci drugih gradova na Azurnoj obali. Menton je šarmantno primorsko mesto, jedno od prvih turističkih destinacija Azurne obale. Poznat je po zlatnim peščanim plažama i festivalu limuna. Atrakcije grada su staro gradsko jezgro i bazilika svetog arhangela Mihajla, stara luka, promenada Sunca (Promenade du soleil) sa raskošnim mediteranskim drvoredom, egzotičnim vrtovima i palatama. Slobodno vreme za šetnju, kupanje, sunčanje. (Tehnička pauza 9h). Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Nici. Po dolasku u Nicu obilazak prestonice Azurne obale. Razgledanje grada sa vodičem: Trg Masena, Englesko šetaliste, hotel Negresco. Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Španiji. Noćna vožnja kroz Francusku.

3. DAN – LJORET DE MAR
(Letovanje Španija Ljioret De Mar) Dolazak u Lloret de Mar u prepodnevnim časovima. Upoznavanje ovog šarmatnog gradića – poznatog letovališta koji se nalazi na Costa Bravi. Slobodno vreme za kafu do check in-a u hotel. Posle 14h smeštaj u hotelske sobe. Slobodno vreme za kupanje na prelepim plažama Ljoret de Mara koje sa razlogom poseduju plavu zastavicu. Večera. Noćenje.

4. DAN – LLORET DE MAR – „PLAŽE COSTA BRAVE“– TOSSA DE MAR – PLAŽA SANTA KRISTINA – BOTANIČKA BAŠTA PINYA DE ROSA – VINARIJA (DEGUSTACIJA VINA)
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete najlepšem letovalištu na Costa Bravi, Tossa de Mar-u i Srednjevekovni grad opasan zidinama koje datiraju iz 12.veka poseduje neverovatan šarm. Na glavnom ulazu u stari grad nalazi se sahat kula, a unutar zidina je splet uskih ulica sa skulpturom Ave Gardner zahvaljujući kojoj je ovaj ribarski gradić postao poznat I omiljen među jet-setom. Slobodno vreme za šetnju, kupanje, sunčanje. Drugi deo dana provodimo na jednoj od najlepsih plaža i uvala okruženoj borovom šumom – Santa Kristini. Prvo ćemo posetiti nestvarno lepu botaničku baštu Pinja de Rosa koja je rad dr. Fernanda Riviere koji je deo svog života posvetio uređivanju upravo ovog prostora. Zovu je još i “bašta kaktusa” za koju posetioci kažu da je “raj na zemlji”. Ovaj vrt se prostire na 50ha, sa oko 7000 biljnih vrsta. U povratku svraćanje u vinariju (bodegu) na  degustaciju vina, čuvene španske sangrije i tipičnih suhomesnatih delikatesa po kojima je Španija poznata u svetu. Povratak u Ljoret de Mar. Slobodno vreme. Večera. Noćenje. (Letovanje Španija Ljioret De Mar)

5. DAN – LJORET DE MAR – BARSELONA PANORAMIKA
Doručak. Celodnevna fakultativna poseta Barselone. Obilazak glavnog grada Katalonije: Olimpijska luka, crkva „Sagrada Familia“, Trg Katalonije, čuvena dela jos čuvenijeg Antonia Gaudija – kuće Batljo i Casa Mila, Avenija Diagonal, Trg Španije, Nacionalna palata, brdo Mon Žuik, Olimpijski stadion, Kolumbov spomenik, luka De la Paz, Barseloneta, šetaliste Las Ramblas… Slobodno vreme za uživanje u šoping zoni Las Ramblas i čuvenoj gotičkoj četvrti – Barrio Gotico. Povratak u Lloret de Mar. Večera. Noćenje.

6. DAN – LJORET DE MAR
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje… Večera. Noćenje. (Letovanje Španija Ljioret De Mar)

7. DAN – LJORET DE MAR – BARSELONA MAGICA
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevna fakultativna poseta i obilazak Barselone magice. Po dolasku u Barselonu kupanje i sunčanje na prelepim plažama Barselone ili mogućnost šopinga u tržnom centru Dijagonal de Mar. Nakon kupanja fakultativna poseta parka Guell. Slobodno vreme do večernjih sati i polaska na Trg Španije na spektakl svetlosti i zvuka, popularnih „Magičnih fontana“ zvanično najposećeniju atrakciju ovod grada. Povratak u Lloret de Mar u kasnim večernjim časovima. Večera (hladna večera nas čeka u hotelu). Noćenj

 

8. DAN – LLORET DE MAR
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje. Večera. Mogućnost fakultativnog izleta „Barselonu by night“ (Barselona noću). Polazak posle večere. Osetite i prepustite se čarima noćnog života u Barseloni koja pruža turistima romantične trenutke na trgovima, kafićima, restoranima… Povratak u Ljoret de Mar u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

9. DAN – LLORET DE MAR – FIGUERAS
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotelskih soba i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme do polaska za Figueras. Poseta živopisnom gradiću Figuerasu, rodnom gradu slavnog Salvadora Dalija, koji mu je u nasledje ostavio najveći nadrealistički objekat na svetu, čiji eksponati provocirajući podsvest svakog posetioca, nikog ne ostavljaju ravnodušnim!

Grad gde snovi i ludost postaju stvarnost…U najposećenijem muzeju Španije čuvaju se remek dela kralja holografije i čoveka koji je sam nadrealizam, a ne klasičan predstavnik istog pravca. Salvador Dali je ime koje ostaje urezano u sećanju voleli ili ne voleli umetnost, pred njegovim radom ostajete bez reči, bivate uhvaćeni u njegov mahniti svet nepresušne inspiracije i osećaj da ste bili u nekom nestvarnom snu, halucinacionom svetu iluzije će ostati dugo. Rodni grad Dalija nikog ne ostavlja ravnodušnim. Slobodno vreme do večernjeg polaska za Montecatini Terme. Noćna vožnja.

10. DAN – MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Glavna ulica je Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i ujedno naša preporuka da baš ovde popijete makIjato i probate italijanske paste. Noćenje

 

11. DAN – MONTECATINI TERME – VIAREGGIO – MONTECATINI TERME
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Viareggio, jedno od najlepših letovališta Toskanske rivijere. Talasi sa Ligurijskog mora sa jedne strane i beli mermerni vrhovi Massa Carrare sa druge strane su opravdali nadimak Biser Ligurijskog mora. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje na predivnim peščanim plažama uz preporuku za dobre restorane i lokalne kafiće koje je i Giacomo Puccini posećivao. Slobodno vreme do povratka u Montecatini Terme i nastavka putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

12. DAN – BEOGRAD
Dolazak u Beograd  u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A