Salzburg – Jezera Austrije

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

27. – 31. OKTOBAR / 10. – 14. NOVEMBAR / 8. – 12. DECEMBAR (Božićne svečanosti)

DOLINA VAHAU – KREMS – DIRNŠTAJN – MELK – SALCBURG – BAD IŠL – HALŠTAT

Neverovatna zemlja Austrija! Od savršeno uređenog sistema, do fantastičnih prirodnih predela i divnih romantičnih, bajkovitih gradova… Naša avantura po ovoj zemlji počinje od slikovite doline Vahau koja se nalazi u dolini reke Dunav. U ritmu valcera ćemo zaplesati po beskrajnim vinogradima i lepim malim gradićima. U ovoj dolini se nalazi znamenita Benediktinska opatija u Melku sa svojom slavnom Bibliotekom koja je pomenuta u romanu „Ime Ruže“ nobelovca Umberta Eka. Potom odlazimo do pokrajine Salcburgerland poznate po svojoj „slanoj oblasti“ i divnim gorskim očima – alpskim jezerima. Prizori su nestvarni, jer poglede u ovoj regiji kradu i prelepe varošice, jezera, ali i spektakularna priroda satkana od najlepših delova Alpskog masiva. Salcburg je grad prepun čuda! Biskupska prestonica tokom Srednjeg veka, Mocartov rodni grad, grad u kojem je nastala najlepša Božićna pesma „Tiha noć“, grad čudesnih Mocart kugli… U vreme Božićnih marketa koji traju 4 nedelje pre samog katoličkog Božića, Salcburg se pretvara u pravu malu bajku. I na kraju, posetićemo i jezersku oblast sa prelepim Volfgang jezerom i jezerom Halštat sa malenim gradićem Halštatom koji predstavlja najživopisniji austrijsku varošicu. Tura stvorena za uživanje!

Program putovanja:

1. dan (četvrtak 27. oktobar / 10. novembar / 8. decembar)   Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i Beograda (Sava centar) u večernjim satima (oko 21h/22h). Noćna vožnja preko Mađarske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti…

2. dan (petak 28. oktobar / 11. novembar / 9. decembar)   Dolazak u prepodnevnim satima u živopisnu dolinu Vahau. Poseta baroknom gradiću KREMS. Slobodno vreme 1,5 sat. Nastavak putovanja do obližnjeg grada DIRNŠTAJN. Šetnja njegovim kamenim ulicama do divne barokne „Plave crkve“. Panoramski pogled na ostatke srednjovekovnog zamka u kojem je bio zatočen engleski kralj Ričard Lavlje srce. Slobodno vreme 1 sat. Vožnja kraj živopisnih predela kojima dominiraju vinogradi i divna pobrđa koja se ogledaju u Dunavu. Odlazak u MELK. Slobodno vreme u gradiću, ili fakultativna poseta Benediktinskoj opatiji Melk. Obilazak opatije u sklopu specijalno vođene ture koja obuhvata razgledanje nekoliko prostorija od kojih svaka ima neku svoju simboliku. Poseta znamenitoj Biblioteci i neverovatnoj baroknoj crkvi. Nastavak putovanja ka oblasti SALCBURGERLAND. Smeštaj u hotel/pansion u regiji. Noćenje.

3. dan (subota 29. oktobar / 12. novembar / 10. decembar)   Doručak. Polazak ka Salcburgu u 9h. Poseta SALCBURGU, jednom od najlepših gradova Evrope. Lagana šetnja uz razgledanje: palata Mirabel sa lepim vrtovima, kuća čuvenog dirigenta Herberta fon Karajana, glavna pešačka zona sa baroknim palatama, Mocartova rodna kuća, Katedrala,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: poseta Salcburškom zamku – jedan od najvećih srednjovekovnih fortifikacijskih objekata u Evropi. Sa terase ovog zamka pruža se neverovatan pogled na grad. Popodne, svi oni koji imaju u agenciji uplaćen „paket izleta“ moći će da posete potpuno besplatno bilo koji salcburški muzej. Mi vam predlažemo da posetite zimski dvorac Rezidenc, nekadašnje sedište salcburškog nadbiskupa. U ovom dvorcu se nalazi sjajna umetnička zbirka sakupljana vekovima, kao i raskošne prostorije koje su vekovima koristili salcburški biskupi. Takođe, predlažemo vam da posetite i Mocartovu rodnu kuću u kojoj se nalaze eksponati iz Mocartovog vremena. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i večeru u nekoj od divnih salcburških gostionica. Ukoliko putujete na ovaj program u decembru, uživaćete u fantastičnom Božićnom vašaru, jednom od najbakovitijih u Austriji. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. dan (nedelja 30. oktobar / 13. novembar / 11. decembar)     Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Polazak ka jezerskoj regiji, poznatoj kao „slana zemlja“, odnosno „Salzkamergut“. Vožnja pored divnog Volfgang jezera i uživanje u sjajnoj panorami. Odlazak do HALŠTATA, bajkovitog gradića na obali istoimenog jezera. Ovo mestašce se smatra za najslikovitije u celoj Austriji. Slobodno vreme u Halštatu, ili individualna poseta najvećem rudniku soli u Evropi. Čudesno lociran na planini nad gradom, do njega vodi specijalna gondola. Specijalna tura obilaska u zaštitnim odelima uz brojne avanture u rudniku, ostaće vam u neizbrisivom sećanju! Ovo je jedna od „top atrakcija“ Austrije! Poseta carskoj banji BAD IŠL u kojoj se nalazi niz raskošnih rezidencija, jedna fantastična kafeterija i poslastičarnica u kojoj je napravljen čuveni Išler, biskvit koji nosi ime po ovoj banji. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Mađarske.

5. dan (ponedeljak 31. oktobar / 14. novembar / 12. decembar)   Dolazak Novi Sad/Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

  • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
  • Administrativnom zabranom na platu – 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022., za jesenje polaske odloženo plaćanje je moguće do 20.05.2023.
  • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
  • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2022., za jesenje polaske odloženo plaćanje je moguće do 20.05.2023.
  • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani.
  • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022., za jesenje polaske odloženo plaćanje je moguće do 20.05.2023.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA:

LANDGASTHOF HOTEL „TORRENERHOF“ 2**, Golling an der Salzach  https://www.torrenerhof.com/ ili sličan
Ovaj pansion (Landgasthof) nalazi se u malenom mestu Goling, na oko 30 km od Salcburga. Udoban smeštaj sa skromnim sadržajima. Poseduje recepcioni deo, tradicionalni restoran, bar. Sobe su sve sa kupatilom i centralnim grejnim sistemom, kao i sa TV. Nedaleko od pansiona nalazi se divan vodopad i park prirode. Centar idiličnog seoca Goling nalazi se na oko 2,5 km od pansiona.

Organizator putovanja FANTAST TOURIST, broj licence OTP – 70/2021