Segedin – Festival Vina 14.05.2023.

 

Segedin je grad u južnoj Mađarskoj na ušću reke Mureš u Tisu. Predstavlja regionalni centar jugoistočnog dela zemlje i glavni grad županije Čongrad. Ovaj uređeni evropski grad popločanih trgova i ornamentisanih građevina, ima više turističkih atrakcija nego mnogi drugi u regionu. Takodje je jedan od najpoznatijih univerzitetskih gradova u ovom delu Evrope.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Kule u 6:00h. Polazak iz Bečeja u 6:45h, drektna vožnja do Segedina sa pauzom radi obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Segedin oko 10:00. Razgledanja grada u pratnji lokalnog vodiča. Segedin je lep u svako doba godine. Ne zovu ga za džabe mali Beč. Karakteriše ga stil gradnje- secesija . Većina atrakcija grupisana je u centru grada tako da će vam biti lako da se snađete. Sečenji ter i Klauzal ter su dva veoma lepa i važna trga koja trebate obići. Na Sečenjiju su skulpture poznatih Mađara i narodnih heroja, tu je i gradska kuća ili čuvena Varoshaza , a svaki od trgova okružen je prelepim palatama i kućama poznatih i bogatih stanovnika Segedina. Od Sečenjija do Klauzala vodi Karasz utca ili Karaš ulica. Na Klauzalu se možete prošetati, pogledati Klauzal kuću, ali ukoliko ste jednostavan sladokusac koji uživa u arhitekturi predlažemo da se smestite ispred čuvene slastičarne Virag smeštene ovde na Klauzal trgu i poručite – a šta drugo nego doboš tortu ili šomloi galušku? U blizini je i kula svetog Dimitrija. Značajna je po tome što je u pitanju jedan od retkih spomenika arhitekture preživeo katastrofalnu poplavu 1879. Tada je skoro 95% grada zbrisano sa površine zemlje i spremljeno je tle za ponovno uskrsnuće još lepšeg Segedina. Značajni pomena su Srpska pravoslavna crkva sv. Nikole sa zlatnim ikonostasom u obliku drveta sa koga ‘visi’ 80 ikona, potom stara Sinagoga, Ferenc Mora muzej . Tokom realizacije ovog izleta u Segedinu se održavaju i tradicionalni Dani grada Segedina i Segedinski festival vina. Ove godine posetiocima će se na ulicama i trgovima Segedina predstaviti preko 160 vinarija i 200 ostalih izlagača, uz prigodan muzički program i vašar na mostu preko Tise. Kompletan ugođaj dopunjuju rascvetale lipe ispod kojih se sve događa…Slobodno vreme do 18:00h za kada je predviđen polazak za Srbiju. Direktna vožnja do mesta polaska sa pauzom radi obavljanja graničnih formalnosti.

 

Termin: 14.05.2023.

Cena:  2.500,00rsd   polazak iz Kule, Vrbasa, Srbobrana

2.350,00rsd  polazak iz Bečeja, B.Topole…

2.200,00rsd Subotica

 

Cena obuhvata: *prevoz turističkim autobusom

  • pratilac grupe
  • Troškovi organizacije
  • lokalni vodić u Segedinu

Cena ne obuhvata: * individualne troškove

Način plaćanja: do polaska

Izlet ne podleže garancji TA TITELPREVOZ

NEOPHODNA JE VAŽEĆA PUTNA ISPRAVA (pasoš, crveni biometrijski, građani EU mogu granicu preći I sa važećom ličnom kartom)