Sicilija – Italija 2023

 

LETOVANJE SICILIJA SA FAKULTATIVNOM POSETOM RIMU – NAPULJU I OSTRVU KAPRI

 

RIM glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. Godine p.n.e. „Večni grad“, „ Grad sedam brežuljaka“, „Prestonica sveta“… Ne propustite obilazak Koloseuma, posetu Vatikanu, espresso u Via Veneto… i obavezno bacite novčić u fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom i romantičnom sećanju!

ĐARDINI NAKSOS grad na istočnoj jonskoj obali Sicilije, oko 60 km udaljen od aerodroma u Kataniji i oko 6 km od Taormine. Malo ribarsko naselje koje zajedno sa susednom Taorminom važi za najpoznatije letovalište na ostrvu. Plaža je šljunkovita, a duže šetališta je mnoštvo prodavnica, kafića, barova gde se možete uživati uz pivo ili ukusan sladoled.

SANT’ALESSIO je primamljiva turistička destinacija Sicilije. Na jugu se smenjuju litice i jezera, a zaliv Salo idealno je stanište za kvalitetne ribe, naročito školjke. Grad i dalje zadržava elemente posebnog istorijskog i arhitektonskog značaja. Ali Sant’ Alessio takođe ima svoje popularne legende. Najpopularnija je legenda Plutonic koja govori o blagu skrivenom pod zemljom, koje proizilazi iz postojanja pećina. Čak i piratske aktivnosti u to vreme, na ovom mestu doprinele su formiranju takvih legendi.Sa čistim i svežim morem, Sant'Alessio uticaće na kompletan doživljaj leta na ovim plažama, gde sunce peče, ali ne gori, u direktnom kontaktu sa ostacima drevne prošlosti i moderne zemlje koja teži da postane respektabilno mesto među najpoznatijim turističkim destinacijama.

NAPULJ “Mia bella Napoli” grad koji će vam se dopasti na prvi pogled, grad pun života i smeha, jedni kažu opasan, drugi kažu čaroban, a treći citiraju onu čuvenu:” Videti Napulj i umreti”. U ovom gradu se rodila prva pizza, a davne 1889. godine kada je kraljica Margareta od Savoja posetila Napulj tadašnji čuveni pizza majstor Rafael napravio je pizzu u bojama trikolorne italijanske zastave i od tada čuvena pizza nosi naziv Margarita. U svojoj prošlosti promenio je dosta vladara: Vizantija, Lombardi, Normani, Anžujci, Španija, Burboni. Bio je glavni grad Kraljevstva Dve Sicilije, i glavni grad Napuljske kraljevine.

 

 

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI OVDE: Letovanje Italija Sicilija 2023 (felixtravel.rs)

 

NAČIN PLAĆANJA:

– Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

– Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.

– Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 15 i 20-og u mesecu

– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.

 

POPUSTI ZA DECU SA RODITELJIMA:

– deca do 2.99 god. plaćaju samo prevoz 60eur (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj u pratnji dve odrasle osobe)
– deca od 2.99-12.99 godina u pratnji dve odrasle osobe, u sobi sa roditeljima; ostvaruju po 25% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj)
– deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima TV, DVD, audio oprema,)
– Smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
– Smeštaj na Siciliji (6 noćenja sa doručkom u hotelu La Riva 3* u 1/2 i 1/3 sobama u Giardini Naxosu I u hotelu Capo dei Grace 4* u 1/2 i 1/3 sobama u St. Alessiu)
– Smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
– Obilaske prema programu putovanja,
– Usluge licenciranog vodiča grupe,
– Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
– Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– Fakultativne izlete i ulaznice.
– Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) –zaboravak u hotelima sa 3 *- 4€ po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 *–6€ po noćenju / po osobi po noćenju;
– gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 3 € po noćenju / po osobi, 4 € za boravak u hotelima sa 4*
– gradska komunalna taksa za Gairdini Naksos i St Alessio za boravak u hotelima sa 2* i 3* – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –2 € po noćenju / po osobi.
– Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja
– Individualne troškove putnika
– Doplata za 1/1 sobu
Hotel La Riva 3* 150 eur
Hotel Capo Dei Greci 4* 250 eur

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

– “Upoznajmo Rim” -Cena za odrasle 20€, za decu 10€ (u cenu su uključene slušalice i lokalni vodič)
– Antički Rim sa posetom Koloseumu i rimski forumima- Cena za odrasle 40€/za decu 20€ (u cenu je uračunata rezervacija, ulaznice, lokalni vodič i slušalice)- prijave u agenciji
– Poludnevni izlet- Sicilijanska sela- Cena za odrasle od 30€/deca 20€
– Celodnevni izlet- vulkan Etna i Katanija- Cena za odrasle od 35€/deca 20€
– Celodnevni izlet – Palermo i Monreale-Cena za odrasle 55€/ za decu 25€ (cena uključuje prevoz, lokalnog vodiča, ulaznice u katedralu)
– Celodnevni izlet- Sirakuza – Cena za odrasle 35€/za decu 20€ (cena uključuje prevoz, lokalnog vodiča)
– Poludnevni izlet- Taormina Cena za odrasle 20€/za decu 10€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru)
– Celodnevni izlet- Ostrvo Kapri-Cena za odrasle 65€/ za decu do 11. godina45€ (cena uključuje brodsku kartu, vožnju žičarom) – cena je podložna promeni
– Poludnevni izlet u Pompeju cena za odrasle 45€/za decu 25€ (cena uključuje prevoz, ulaznicu, lokalnog vodiča)

PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA NA SICILIJI 175€ SA POPUSTOM :160€
(NE OBUHVATA IZLETE U RIMU I IZLET NA OSTRVO KAPRI I POMPEJU)

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Leto Sicilija Giardini Naxos / St. Alessio

1. dan / BEOGRAD
(Letovanje Sicilija 2023) – Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra. Sastanak u 16:30h, polazak u 17:00h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan / RIM
Dolazak u prestonicu Italije – večni Rim star 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativne poslepodnevne šetnje upoznajmo Rim sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku…Piazza di Populo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Piazza Venezia… Osetite grad ljubavi na poseban način. Slobodno vreme za uživanje u ovom prelepom gradu. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan / RIM – ANTIČKI RIM
(Letovanje Sicilija 2023) – Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog izleta Antički Rim-poseta Colosseumu i forumima. Sinonim za Colosseum “teatar flavijevaca” su svakako gladijatorske borbe, ali Colosseum koji je počeo da gradi Vespazijan 72 god.  sa njegovim sinovima je svakako mnogo više od toga…  Činjenica da je bio jedno od sedam svetskih čuda je dovoljna da ga zajedno posetimo. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Siciliju.  Noćna vožnja kroz Italiju.

4. dan / SICILIJA  / GIARDINI NAXOS / ST. ALESSIO
(Letovanje Sicilija 2023) – U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni, i ukrcavanje na trajekt. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, odmor, individualne aktivnost…Noćenje.

5. dan / SICILIJA – SIRAKUZA
(Letovanje Sicilija 2023) – Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u jedan od najlepših gradova Sicilije, -SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Za vreme vožnje čućete od našeg vodiča lepe priče vezane za ovaj grad. Dolazak u Sirakuzu, barokni grad koga su osnovali grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Arhimedov trg, Apolonov hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije. fontana Aretuze… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan / GIARDINI NAXOS / ST. ALESSIO
Doručak. Slobodan dan za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti… Noćenje.

7. dan / SICILIJA – PALERMO – MONREALE 
(Letovanje Sicilija 2023) Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u najveći glavni grad Sicilije-PALERMO. Vožnja kroz srce ostrva, kroz maslinjake i plantaže crvenih pomorandži. Po dolasku u Palermo panoramsko razgledanje grada: trgovi Quattro Canti, Pretoria, Risorgimento, Marina, Pozorišta… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U poslepodnevnim časovima poseta katedrali posvećenoj sveticama zaštitnicama grada kao i katedrala u Monrealu ukrašena mozaicima. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan / SICILIJA – ETNA – KATANIJA
Doručak. Fakultativni izlet na vulkan ETNU. Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre100 god. U povratku obilazak Katanije, drugi po veličini grad na Siciliji i najveći ekonomski centar ostrva… Panoramsko razgledanje grada: Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere, kraće slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan / SICILIJA – TAORMINA
Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima fakultativna poseta “princezi Sicilije”. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i najpoznatije je letovalište na Siciliji. Ima predivan pogled na Jonsko more kao i na vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Taormina je poznata po svom letnjem filmskom i muzičkom festivalu koji se održava u antičkom amfiteatru tokom letnje sezone. Iz razloga što je Taormina na brdu (300 m nadmorska visina), do podnožja gde se nalaze plaže dolazi se žičarom koja radi tokom celog dana. Do Taormine se stiže autobusom, vožnja žičarom do Porta Mesine i slobodno vreme za šetnju glavnom ulicom Corso Umberto. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

10. dan / SICILIJA – SICILIJANSKA SELA – NAPULJ
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta autentičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu gde ćete od našeg vodiča čuti zanimljivu priču zašto je režiser Kopola odlučio da baš u ovim mestima snima svoj čuveni film. Obilazak crkve S. Lućije i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene u filmu Kum. Nastavak putovanja ka Messini, gradu koji zovu vrata Sicilije. Ukrcavanje na trajekt. Nastavak putovanja prema Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju.

11. dan / – NAPULJ
Dolazak u Napulj u jutarnjim časovima, grad koji svi vole, rodno mesto čuvenog Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Panoramsko razgledanje grada: Piazza Garibaldi, Piazza Municipio, Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Pompeju. Ovaj grad je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu, potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Tokom razgledanja obići ćemo ulice na kojima su se nekada nalazili forumi, prodavnice, hramovi… Povratak u Napulj. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan / NAPULJ – KAPRI
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet na ostrvo KAPRI. Proverite zašto je sa nama poseban užitak provesti vreme na ovom divnom ostrvu. Čuven po svojim lepotama od 19. veka počeo je da mami književnike slikare i druge umetnike. A od 20. veka ovo ostrvo je počelo da privlači i svetski džet set. Doživite i Vi ovo čudesno ostrvo svojim čulima … Polazak iz luke, ukrcavanje na trajekt, i nakon polučasovne vožnje brodom stižemo do ostrva. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije, danas mondensko letovalište, prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa, poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi Avgustin I njegov naslednik Tiberije imali svoje vile. Obilazak mesta Kapri:  Mala luka, prelepe plaže, restorani… Slobodno vreme za kupanje i uživanje na ostrvu. Povratak u Napulj. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

13. dan / BEOGRAD 
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. (Kraj usluga)

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A od 05.10.2021.