Španija Portugal Maroko

 

Španija – Portugalija – Maroko, 17 dana

Stazama Gaudija kroz Barselonu, preko mosta Vasko de Gama u Lisabonu i marokanskih medina do savremenog muzeja Prado u Madridu.

Putovanje koje spaja zemlje i kontinente, Sagrada Familiju, Belem kulu, Kutubija džamiju i park Retiro, gde će vas osvojiti zvuci flamenka, fada i orijentalnog plesa ali i paelja, morski plodovi, začini, voće, sangrija, vino i marokanski čaj. Jednostavno rečeno, putovanje koje spaja Evropu i Afriku.

 

 

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI OVDE: Španija – Portugalija – Maroko 

 

 

Barselona, mediteranska lepotica čijem šarmu je teško odoleti. Poznata kao najveća metropola sredozemlja ali i glavni grad pokrajine Katalonija, Barselona svojom bogatom istorijom, neobičnom arhitekturom, kilometrima peščanih plaža, velelepnim trgovima ali i egzotičnom kuhinjom, zadovoljava čula svih znatiželjnih posetilaca.

Čuveni arhitekta Antonio Gaudi, avangardni umetnik svoga vremena, iza sebe je ostavio dela koja danas predstavljaju najveće atrakcije Barselone. Sagrada Familija, park Guelj, Casa Mila i Casa Batlo su pravi biseri Gaudijevog stvaralaštva. Čuvena La Rambla, glavna pešačka ulica u gradu ispunjena uličnim performerima, štandovima sa suvenirima i cvećem, vodi vas do Kolumbovog spomenika. Otkrijte u kom pravcu pokazuje Kolumbo i uživajte u energiji ovog grada.

Lisabon, prestonica Portugalije ali i najzapadnija prestonica Evrope je grad iz koga je čuveni moreplovac, Vasko de Gama 1497. godine zaplovio u nadi da će pronaći novi put za Indiju, a danas je grad koji otkrivaju znatiželjni posetioci i dive se njegovoj lepoti.

Osnovali su ga Kartaginjani oko 1200. godine pre nove ere kao Allis Ubbo ili u prevodu sigurna luka. Stranice istorije ovog grada ispisivali su Kelti, Feničani, Rimljani a poseban pečat su ostavili Mavari i Arapi sa severa Afrike.

Lisabon će vas danas osvojiti svojim posebnim šarmom, jednostavnošću, neobičnom arhitekturom ali i velelepnim trgovima i građevinama. Prošetajte najstarijim i najromantičnijim delom grada Alfama i otkrijte tajne taverni gde se uz zvuke fado muzike služe tradicionalna portugalska jela.

Vožnja čuvenim tramvajem 28 uskim, kaldrmisanim ulicama grada predstavlja posebnu atrakciju, a ako se spustite do reke Težo, uživaćete u prostranstvu i raskoši Belem kulespomenika Otkrićima i manastira Žeronima. Ne zaboravite da se zasladite najpopularnijim slatkišem, pasteis de nata i otkrijete značenje šara na azuležosima, dekorativnim pločicama kojima su Mavari ukrašavali fasade a koje su danas jedan od simbola Lisabona.

Lepotu egzotičnog crvenog grada Marakeša teško je opisati rečima, ovaj grad morate doživeti. Stupanjem na tlo Maroka i Afrike, menja se vaš pogled na svet. Eksplozija boja i mirisa, ukusi su intenzivniji, a ljudi glasniji. Najbolji utisak o ovom gradu ćete dobiti kada kročite na najveći trg u ovom delu Afrike, Džema el Fna, gde sve vrvi kao u košnici. Oko vas su krotitelji zmija i majmuna, proročice, umetnice koje žele da kanom oslikaju orijentalne šare na vašoj koži, plesači, ulični svirači. Ako do sada niste naučili da se cenkate, Marakeš i njegova medina sa mnogobrojnim sukovima je idealo mesto da usavršite tu veštinu. Raj za sve one koji uživaju u kupovini. Osim suvenira, ponećete i nezaboravnu uspomenu iz Maroka.

Madrid, glavni grad Španije osvojiće vas svojom raskošnom arhitekturom kao nasledstvom iz perioda imperijalizma kada je Španija bila jedna od najmoćnijih sila sveta. Ako pogledate Palacio Real, shvatićete zašto su stanovnici Madrida toliko ponosni na svoju kraljevsku palatu. Da raskoš možemo nazvati drugim imenom, to bi sigurno bilo Palacio Real. Plaza Mayor, nekada mesto održavanja koride, kraljevskih festivala i ceremonija, danas je žila kucavica ovog grada. Mnoštvo taverni, barova i restorana koji se nalaze oko trga pružaju vam mogućnost da se uz tapase i sangriju osvežite i pripremite za obilazak muzeja sa jednom od najvrednijih kolekcija na svetu, El Prado. Za kraj ne zaboravite da popularnim slatkišem churosi zasladite dan ali i celo putovanje.

U cenu je UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • 1 noćenje u hotelu ALEGRIA SUN VILLAGE **** ili sličnom u Ljoret de Maru u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i ukjučenim doručkom
 • 3 noćenja u hotelu EASY *** ili sličnom u Lisabonu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hotelu IBIS CASABLANCA CITY CENTER *** ili sličnom u Kazablanki u 1/2 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 2 noćenja u hotelu ASSOUNFOU APPART HOTEL *** ili sličnom u Marakešu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 1 noćenje u hotelu IBIS BUDGET MADRID VALLECAS * ili sličnom u Madridu u 1/2 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hotelu PREMIERE CLASSE NICE PROMENADE DES ANGLAIS * ili sličnom u Nici u 1/2 i 1/3 sobama (francuski ležaj, spratni ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:

 • Povratna karta za trajekt za prelazak Gibraltarskog moreuza (OBAVEZNA DOPLATA – 80 EUR)
 • Viza za Kraljevinu Maroko – ~50 EUR
 • Fakultativni izleti
 • Osiguranje od otkaza Putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
 • Individualni troškovi putnika

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Obilazak muzeja Salvadora Dalija sa uključenim ulaznicama u pratnji vodiča – 30 EUR 
2.
 Obilazak Sintre, Cabo da Roca i Cascaisa u pratnji vodiča – 35 EUR
3. Obilazak Porta u pratnji vodiča – 40 EUR
4. Odlazak na Ouzud vodopade sa uključenom vožnjom čamcem do slapova vodopada u pratnji lokalnog vodiča i vodiča – 45 EUR

*Plaćanje izleta se obavlja pre realizacije samog izleta.

 

USLOVI PLAĆANJA ZA EVROPSKA PUTOVANJA

 1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
 2. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.

Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate

 

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

 1. GOTOVINOM

Uplatom direktno u prostorijama agencije Trip Top Putovanja doo

 1. UPLATOM DIREKTNO NA RAČUN AGENCIJE

Uplatnica mora biti popunjena na sledeći način:

– Uplatilac: Ime i prezime putnika sa adresom stanovanja

– Svrha uplate: navesti destinaciju i termin putovanja

– Primalac: Trip Top Putovanja doo

– Broj računa: 205-265872-06

– Iznos: upisati iznos prema instrukciji za uplatu u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 1. ČEKOVIMA

Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.

 1. PLATNIM KARTICAMA

VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

PLAĆANJE VAN TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

 1. UPLATOM DIREKTNO NA DEVIZNI RAČUN AGENCIJE

 

Organizator putovanja. TRIP TOP