Trebinje i južni Jadran (2 noći)

 

TREBINJE PROLEĆE 2024

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

14.MART-18.MART / 11.APRIL-15.APRIL / 13.JUN-17.JUN 2024.

Trebinje – Herceg Novi – Perast– Kotor – Dubrovnik

 

Hercegovina! Zemlja gorštaka i surovih planina. Zemlja sunca i vina. Zemlja starostavne istorije koja još uvek šapuće o Travuniji. Zemlja pesnika, Šantića i Dučića. U ovoj divnoj Hercegovini je najdivnije Trebinje podno Leotara. Grad kojim je vladala srpska kraljica Jelena Anžujska, ali i mnogi drugi. Ovo je Dučićev grad, i svakako u rano jutro kada na prozor svoj pogledate, prvo što će vam pasti na pamet su Dučićevi napisi iz „Jutra sa Leutara“. Prošetati se ovim gradom znači uroniti u njegove mediteranske ulice, sići do Trebišnjice, poglede upreti ka divnim platanima… Ovde vreme kao da je stalo. A Sunce, Sunce nad Trebinjem uvek greje. Poslednjeg dana boravka u posetićemo i slavni Dubrovnik. Program osmišljen za uživanje.

 

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI OVDE: Trebinje i južni Jadran, NOVO (fantast.rs)

 


Program putovanja:

1. dan (četvrtak 14.mart / 11.april / 13.jun)   Polazak oko 22h iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i oko 23.30h iz Beograda (Sava centar). Noćna vožnja ka Crnoj Gori. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (petak 15.mart / 12.april / 14.jun) TJENTIŠTE – TREBINJE   Dolazak u Nacionalni park „Sutjeska“ u prepodnevnim satima. Obilazak lokaliteta TJENTIŠTE sa monumentom iz Drugog svetskog rata koji podseća na slavnu bitku na Sutjesci. Nastavak putovanja do TREBINJA. Po dolasku u grad sunca sledi obilazak grada uz razgledanje: Stara tvrđava sa uklesanom skulpturom Jelene AnžujskePark pesnika sa skulpturama lavova, Njegoša… Naravno, neizostavna je i Anđelkina kapija. Poseta Trebinju bez divne Hercegovačke Gračanice, ne bi bila potpuna. Podignuta je na jednom uzvišenju sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i Arslanagića most – prema priči, zadužbina Mehmed-paša Sokolovića. U ovom hramu večno spava veliki Jovan Dučić. Tu, na njegovom grobu govorićemo te daleke i nadahnute stihove… Smeštamo se u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (subota 16.mart / 13.april / 15.jun) HERCEG NOVI – PERAST – KOTOR   Doručak. Polazak na fakultativni izlet do Bokokotorskog zaliva, bisera Jadrana. Kraći obilazak HERCEG NOVOG, sat kula kao centralno obeležje grada i gradska kafana. Nastavak putovanja ka PERASTU, biseru bokokotorskog zaliva, i gradiću koji pruža najbolji pogled na ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe. Fakultativni obilazak ostrva Gospe od Škrpjela, koje je prema predanju nastalo jer su lokalni ribari na tom mestu pronašli ikonu Bogorodice i u njenu čast izgradili veštačko ostrvo i crkvu. Nastavljamo naše putovanje ka KOTORU, gradu koji se nalazi na srednjevekovnoj listi UNESCOa. Obići ćemo stari grad, katedralu sv. Tripuna, centralni trg, kao i brojne druge znamenitosti ostale iz perioda Mletačke republike. Iz luke nam mašu putnici sa kruzera a mi fakultativno idemo do nove atrakcije primorja, a to je žičara koja vodi do Lovćena. Uživamo u pogledu na jedan od najstarijih gradova u zalivu, na Jadransko more, zalazak sunca i planine koje ga okružuju. Slobodno vreme za osveženje kafu. Povratak u Trebinje. Noćenje.

4. dan (nedelja 17.mart / 14.april / 16.jun) DUBROVNIK   Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet do DUBROVNIKA. Dolazak u Dubrovnik oko 11h. Obilazak starog grada (sa lokalnim vodičem i audio opremom) sa razgledanjem moćnih zidina koje su vekovima štitile njegovu nezavisnost. Šetnja Stradunom uz osvrt na crkvu Sv. Vlaha, Knežev dvor, Onurfijevu fontanu, Srpsku pravoslavnu crkvu… Slobodno vreme. Povratak u Trebinje nakon 17h i polazak ka Srbiji. Pravimo kraću pauzu za odmor i osveženje u Višegradu (od aprilskog termina), prelazimo jednu od najpoznatijih ćuprija u Srbiji. Nastavak puta ka Beogradu. Noćna vožnja.

5. dan (ponedeljak 18.mart / 15.april / 17.jun)     Povratak u Beograd i Novi Sad u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

 

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu izabrane kategorije na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Trebinja prema programu putovanja
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 70 €
 • Gospa od Škrpjela 25€ (obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mesta vodiču)
 • Ulaznica za žičaru Kotor – Lovćen 13€ (obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mesta vodiču)
 • Ukoliko niste unapred u agenciji uplatili ponuđeni paket izleta, cene za uplatu na licu mesta iznosi:
 • Herceg Novi-Kotor – 35 €
 • Izlet za Dubrovnik – 35 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata sledeće:

 • Izlet Herceg Novi – Kotor prema programu
 • Izlet za Dubrovnik prema programu

 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima, obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2024.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata, odnosno najkasnije do 20.10.2024.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

 

Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021.