Rim – 3 noćenja

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

13. – 18. APRIL 2023. / 28. APRIL – 3. MAJ 2023.

 

 

 

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI OVDE: Rim | Putovanje u Rim | 

 

Svi oni koji putuju radi potpunog užitka, radi sakupljanja uspomena, osećaja, trenutaka… Svi oni osećaju isto dok prilaze ovom gradu… Večnom gradu o kojem su se ispredale, i još uvek se ispredaju beskonačne priče… Osećaju uzbuđenje i nadanja da će im ovaj grad ispuniti očekivanja… Hodimo ka gradu sa 900 crkava, nekada prestonici najmoćnije imperije sveta. Gradu u kojem je često moć i bogatstvo bila patronat umetnosti. Njegove bezbrojne priče mogu se birati. I svaka je početak novog događaja, svaka je prvi susret sa gradom o kojem se mogu davati razni sudovi. Ali utisak je uvek isti: šetati Rimom znači roniti kroz istoriju i slušati bat koraka rimskih legionara, slušati huk prošlosti. Posle… Umoran od šetanja, putnik skida cipele i pruža noge po hladnom mermeru jedne od brojnih rimskih fontana koje su, među brojnim ukrasima i lepotama, najlepši detalj grada. Teško je izdvajati. Još teže odlučiti se za opisivanje Kampidolja pre Koloseuma, trga Sv. Petra, pre Rimskog Foruma… Opisivati, uopšte, nije zahvalno. Stati pred Trajanov stub i tamo pokucati na vrata zbivanja! Istorija nas plaši svojim obiljem i hiljadu pera nije dovoljno, da opišu te kratke skrivene deliće večnosti u svakom delu Rima i u svakoj kocki drevne kaldrme…

1. DAN (četvrtak 13. april / petak 28. april) Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i Beograda (Sava centar) – rani popodnevni sati oko 16/17h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinkih formalnosti.

2. DAN (petak 14. april / subota 29. april)   KLASIČNI RIM     Dolazak u RIM u podnevnim satima. Po dolasku sledi panoramski obilazak grada iz vozila „ROMA CITY TOUR“Koloseum, Cirkus Maksimus, trg Venecije, Lungotevere, Anđeoski zamak, Vatikan… Nakon razgledanja, sledi predah i odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN (subota 15. april / nedelja 30. april)   BAROKNI RIM     Doručak. Polazak ka centru grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna pešačka tura „BAROKNI RIM“. Razgledanje: trg Venecije sa monumentom „Il Vittoriano“, Korzo – glavna trgovačka zona grada, Panteon – hram svih Bogova, fontana Di Trevi – jedna od najlepših baroknih fontana na svetu, Španski trg sa čuvenim stepenicama. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. DAN (nedelja 16. april / ponedeljak 1. maj)   CRKVE RIMA – TIVOLI   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili poludnevni fakultativni izlet „CRKVE RIMA“. Transfer do metroa, a potom polazak na turu metroom uz obilazak crkve Sv. Petra u okovima u kojoj se nalazi Mikelanđelov Mojsije, potom obilazak crkve Santa Maria Maggiore i obilazak bazilike Sv. Jovana Lateranskog sa svetim stepenicama. Slobodno vreme. U 15h plazak na poludnevni izlet do TIVOLIJA, čuvenog rimskog odmarališta za aristokratiju. Po dolasku sledi obilazak Vile d'Este koja je pripadala istoimenoj rimskoj patricijskoj porodici i koja je čuvena po svojim vrtovima i alejom „100 fontana“. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN (ponedeljak 17. april / utorak 2. maj)   RIM – VATIKAN    

Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak do centra grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta VATIKANU, najmanjoj državi na svetu. Sa trga Sv. Petra, opkoljenog Berninijevim kolonadama, uživaćemo u pogledu na Baziliku sv. Petra u kojoj se nalaze mnogobrojna čudesa, a među njima i Mikelanđeova skulptura Pieta. Tu na trgu se nalazi i Papska palata. Poseta Vatikanu uključuje i organizovani obilazak čuvenih Vatikanskih muzeja čija zbirka spada u red najvećih i najznačajnijih na svetu. Tokom organizovane ture obići će se najinteresantniji delovi muzeja, poput dvorišta „šišarka“, dvorišta „Oktagon“, Rafaelovih soba, Sikstinske kapele,…. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Srbiji u 21h. Noćna vožnja preko centralnih i severnih delova Italije, i dalje preko Slovenije i Hrvatske.

6. DAN (utorak 18. april / sreda 3. maj) Povratak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

  • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
  • Administrativnom zabranom na platu – 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2023.
  • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
  • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2023.
  • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani.
  • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2023.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA:

HOTEL 3***, Rim

Hotel se nalazi u regiji grada Rima, na maksimalnoj udaljenosti od grada od 50 km. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, WiFi konekciju… Sobe su srednje komforne, sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, TV.

 

Fantast Tourist