Severna Italija – 2 noćenja

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

14. – 18. APRIL 2023. / 28. APRIL – 2. MAJ 2023.

TRST – PALMANOVA – VENECIJA – VERONA – PADOVA

 

 

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI OVDE: Severna Italija, Prolećno putovanje (fantast.rs)

 

Venecija je jedan od retkih gradova kojem poželimo stalno da se vraćamo. Njena jedinstvenost i vekovna smirenost, raskoš i čudesne priče koje je prate su kao magnet. Jedna od najmoćnijih država na svetu, Mletačka Republika, suvereno je vladala vekovima istočnim Mediteranom. U njoj je nastala specifična venecijanska arhitektura, ali i način života. U njoj je nastao i običaj „uklanjanja mesa sa stola“, odnosno „carnevale“. Na ovom putovanju malo ćemo dotaći naš lepi Trst sa raskošnom austrijskom arhitekturom, potom ćemo malo šopingovati u „outlet“ centru Palmanova. Za sam kraj, mala poslastica. Grad ljubavi Verona i njene priče o večnoj ljubavi…

Program putovanja:

1. dan (petak 14. april / 28. april)   Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) u večernjim satima (oko 22h), potom polazak iz Beograda (Sava centar) oko 23.45h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti…

2. dan (subota 15. april / 29. april)        Dolazak u TRST u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi jednočasovni organizovani obilazak grada sa razgledanjem: Ponte Rosso – nekada čuvena trgovačka četvrt grada, palata Grašalkovič, srpska pravoslavna crkva Sv. Spiridona sa čudesnim mozaicima, trg Ujedinjenja Italije sa raskošnim palatama. Slobodno vreme (2 sata) za individualne aktivnosti. Odlazak do obližnje PALMANOVE. Slobodno vreme za šoping (3 sata) u čuvenom „Outlet“ centru. Odlazak u letovalište LIDO DI JEZOLO i smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i odmor. Noćenje.

3. dan (nedelja 16. april / 30. april)   Doručak. Slobodno vreme, ili fakultativni celodnevni izlet. Obilazak PADOVE, jednog od najčuvenijih gradova Italije. Razgledanje: Prato della Valle – čudesni ovalni trg sa mnogobrojnim skulpturama, bazilika San Antonio sa moštima ovog velikog hrišćanskog svetitelja, spomenik Gatamelata… Slobodno vreme. Odlazak u grad ljubavi VERONU. Po dolasku sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje: Rimska Arena, trg Bra, trg Erbe, Danteov spomenik, Julijina kuća… Slobodno vreme. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. dan (ponedeljak 17. april / 1. maj)   Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do VENECIJE. Odlazak do luke odakle isplovljavamo brodićem ka Veneciji. Usput prolazimo kroz divnu Venecijansku lagunu „okićenu“ mnogobrojnim ostrvcima. Po dolasku u Veneciju sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 1,5 sat: Vivaldijeva crkva La Pieta, hotel „Danieli“ – jedan od najekskluzivnijih hotela na svetu, Tamnica u kojoj je najslavniji zatvorenik bio Kazanova, Most uzdaha – jedan od najvoljenijih simbola Venecije, Duždeva palata – sedište moći Mletačke Republike, panoramski pogled na Kanal Grande i divnu baroknu crkvu Santa Maria della Salutetrg Svetog Marka kojeg je Napoleon nazivao najlepšim salonom Evrope, bazilika Sv. Marka sa čuvenim vizantijskim četvoropregom na pročelju fasade, Astronomski sat, Ponte Rialto, jedan od najlepših venecijanskih mostova. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Popodne je predviđen specijalni fakultativni program krstarenje Venecijanskim kanalima uz razgledanje raskošnih palata na Kanalu Grande i skrivenih kutaka Venecije (1 sat). Povratak brodom u luku oko 21h i nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

5. dan (utorak, 18. april / 2. maj)   Dolazak u Novi Sad/Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

  • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
  • Administrativnom zabranom na platu – 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2023.
  • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
  • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata a zaključno sa 20.10.2023.
  • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani.
  • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2023.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA:

HOTEL „BOLIVAR“ 3***, Lido di Jezolo https://hotelbolivarjesolo.it/ ili sličan

Hotel se nalazi u letovalištu Lido di Jezolo, nedaleko od glavne trgovačke zone i obale mora. Standardan „budžet“ hotel sa 3* sa skromnim sadržajima i nivoom usluge. Poseduje lobi sa recepcijom, aperitiv bar, WiFi konekciju, salon za posluživanje doručka (posluženje tipa „buffet“; ali kako je to i uobičajeno u Italiji, doručak je slab i jednoličan). Sobe su sa kupatilom i centralnim grejanjem, TV Cab.

 

Fantast Tourist