EGINA – Manastir Svetog Nektarija

 

EGINA – MANASTIR SV NEKTARIJA  06.04. –  10.04.2023.

BLAGOVESTI – LAZAREVA SUBOTA -CVETI

 

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI OVDE: EGINA – MANASTIR SVETOG NEKTARIJA

 

1.dan  BEOGRAD – GRČKA
Polazak iz Beograda u 16:00h , noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa usputnim pauzama radi graničnih formalnosti i odmora.

2.dan  KALAMBAKA (METEORI) – PIREJ – EGINA  (BLAGOVESTI)
Dolazak u Grčku u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja do živopisnog gradića u podnožju Meteora, Kalambake.  Poseta radionici za ručnu izradu ikona. Slobodno vreme za odmor i osveženje sa pogledom na svete stene Meteora u divnom malom gradiću Kalambaka ili fakultativna poseta (u trajanju od satipo)  manastirima  Meteora – najvrednije grupe manastira u Grčkoj, nakon Svete Gore. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na strmim, nepristupačnim stenama i nalaze se na listi svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Poseta čuvenom srednjovekovnom kompleksu manastira koji su svoj procvat doživeli u vreme srpske prevlasti na ovim prostorima, sa ulaskom u jedan od manastira. Pauza za ručak kod Kalambake. Nastavak putovanja ka Lamiji i luci Pirej, isplovljavanje za Eginu. Dolazak na Eginu. Smeštaj grupe  u Ag.Marini u hotelu u 1/2 i 1/3 sobama sa kupatilom. Noćenje.

3.dan   EGINA (LAZAREVA SUBOTA – VRBICA)
Rani jutarnji odlazak u manastir Svetog Nektarija Eginskog. Liturgija i pričest u manastirskoj crkvi posvećenoj Svetoj Trojici gde su mošti Svetog Nektarija, nakon toga obilazak manastirskog kompleksa. U toku je gradnja velelepnog hrama Svetog Nektarija gde se služi samo o velikim praznicima pa ćemo u novom hramu prisustvovati čitanju molitvi za zdravlje i akatistu svetitelju.
Povratak u hotel na kasni doručak (zbog pričesti većine pre odlaska na liturgiju doručak neće biti služen).  Molimo Vas da ukoliko se pričešćujete u manastiru po mogućstvu ispovest obavite kod vašeg sveštenika pre puta (zbog velike gužve).
Nakon okrepljenja mogućnost obilaska manastira Sv Ekaterine koji se nalazi u blizini manastira Sv Nektarija  gde ćemo po  prisustvovati  večernjoj liturgiji. Povratak u hotel – Ag. Marina, divno mestašce u saronskom zalivu, slobodno vreme. Noćenje.

4.dan   EGINA (ULAZAK GOSPODA ISUSA HRISTA U JERUSALIM-CVETI) –  PIREJ- LAVRIO – BEOGRAD
Rani jutarnji odlazak u manastir Svetog Nektarija Eginskog. Liturgija i pričest u manastirskoj crkvi posvećenoj Svetoj Trojici gde su mošti Svetog Nektarija.
Povratak u hotel na kasni doručak (zbog pričesti većine pre odlaska na liturgiju doručak neće biti služen).  Molimo Vas da ukoliko se pričešćujete u manastiru po mogućstvu ispovest obavite kod vašeg sveštenika pre puta ( zbog velike gužve).
Napuštanje hotela i odlazak u luku. Kratko slobodno vreme u glavnom gradu ostrva poznatom po pistaćima, mogućnost kupovine raznih proizvoda od pistaća i ostalih suvenira. Isplovljavanje ka luci Pirej. Nastavak puta kroz poluostrvo Atika, duž Apolonove obale, do Lavrija (Kamarize), crkve gde je starca Nektarija Vitalisa čudesno iscelio Sveti Nektarije od raka pluća i koji se pominje u akatistu ovom divnom svetitelju. Nastavak puta kroz Grčku  i Makedoniju ka Srbiji, sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

5.dan    BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Vreme dolaska zavisi od uslova puta i zadržavanja na graničnim prelazima.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Prevoz autobusom turističke klase prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / (mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
– Trajekt
– Smeštaj u hotelu 3* i u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak – kontinentalni)
– Usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
– Obilazak prema programu putovanja,
– Troškove ogranizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
 Međunarodno putno zdravstveno osiguranje –  PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI ),
– Boravišnu taksu – 2 eur dnevno po osobi
– Individualne troškove,
– Fakultativne izlete,
– Doplata za jednokrevetnu sobu – na upit
– Transfer iz Novog Sada – 25€ po osobi (minimum 4 putnika).

FAKULTATIVNI IZLETI:
– Meteori – 20 eur (ulaznica za jedan manastir)

NAPOMENE U VEZI FAKLUTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

NAČIN PLAĆANJA:
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima građana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu
– Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Hedonic travel.

 

HEDONIC TRAVEL poseduje Licencu  OTP br. 103/2021. od 08.10.2021,