Velika Britanija

 

Velika Britanija, 15 dana

Avantura posle koje ćete moći da kažete da zaista poznajete Britance.

Sve ono najlepše što ostrvo može da ponudi od Dovera do Edinburga Vam je na dohvat ruke. Engleska, Škotska i Vels, po mnogo čemu slične, a opet u neverovatnoj meri različite zemlje, mentaliteti i narodi. Pakujte kofere i spremite se za turu po Britaniji!

 

 

CENOVNIK MOŽETE POGLEDATI OVDE: Velika Britanija – Trip Top Putovanja

 

 

Jarko crveni autobusi na sprat i popularne crvene govornice naslućuju da smo upravo pristigli na najbitnije odredište ovog putovanja – London! Ovaj grad se smatra ne samo prestonicom Velike Britanije, već glavnim gradom sveta. Preko 150 etničkih grupa, 100 jezika i toliko mnogo kultura isprepletenih u samo jednom gradu. Ne postoji nijedan drugi grad koji  tako vešto uklapa urbanističke inovacije u nasleđe staro vekovima. Ovaj grad je jedan od najvažnijih svetskih ekonomskih, političkih, obrazovnih i modnih centara, koji već dva milenijuma ponosno stoji na obalama Temze. Trgovi Trafalgar i Pikadili, Big Ben, Bakingemska palata, Vestminsterska opatija, Londonska tvrđava, Tower bridge i Katedrala Svetog Pavla samo su neke od znamenitosti koje zavređuju vašu pažnju.

Na obalama reke Mersi, na mestu gde se ona uliva u Irsko more, dočekuje nas jedan od najpoznatijih gradova u Engleskoj – Liverpul. Ono po čemu je prepoznatljiv u svetu jeste duga fudbalska tradicija i po tome što je upravo ovaj grad rodno mesto najuspešnije rok grupe svih vremena – The Beatles. Mnogobrojni muzeji, katedrale, crkve, restorani i pabovi su samo delić onoga što Liverpul nudi.  To je grad koji će Vas iznenaditi šta god da od njega očekujete!

Zemlja vode i stena, viskija i gajdi, jednoroga i kilta, koja leži na rubu Atlantskog okeana. Škotska je to i mnogo više od toga – oaza je mira, čistog vazduha i netaknute prirode.

Glazgov na galskom znači „drago zeleno mesto”, što je pravi naziv za grad koji ima preko 70 parkova i bašti. Nekadašnje malo ruralno naselje na obali reke Klajd, danas je jedna od najvažnijih luka u Britaniji. Glazgov je grad koji je ponosan na svoju bogatu istoriju i kulturu, što dokazuje činjenica da ovde postoji čak 130 galerija i velikih muzeja koji nude raznovrstan sadržaj za svačiji ukus. Ono po čemu je ovaj grad još prepoznatljiv jeste – viski. U Glazgovu, ukoliko ste obožavalac ovog alkoholnog pića, možete postati vlasnik originalnog brenda, odnosno, za određenu sumu novca možete izabrati ukus koji želite i dobiti broj koji označava da taj jedinstveni ukus viskija pripada baš vama. Primamljivo, zar ne?

Nakon Škotske avanture, nastavljamo dalje ka Velsu. Vels je zelena i prelepa zemlja poznata po svojim zapanjujućim nacionalnim parkovima i divnim zamkovima koja predstavlja idealnu destinaciju za sve one koji vole ruralni ambijent.

Dolaskom u Kardif, zapanjićete se koliko ustvari tradicionalna i moderna arhitektura mogu biti dobar spoj. Pored brojnih gradskih atrakcija, nezaobilazna tačka u gradu je svakako zamak Kardif koji se nalazi u samom centru grada a čija istorija doseže čak dve hiljade godina unazad.

Po povratku iz britanske avanture a za sam kraj našeg putovanja ne propuštamo priliku da posetimo Brisel i uživamo u nadaleko poznatoj belgijskoj čokoladi i belgijskom pivu!

U cenu je UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • 1 noćenje u hotelu LEONARDO FRANKFURT *** ili sličnom u okolini Frankfurta u 1/2 sobama (sing ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 3 noćenja u hotelu IBIS BUDGET BARKING ** ili sličnom u Londonu u 1/3 sobama (francuski ležaj i krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 2 noćenja u hotelu IBIS BUDGET GLASGOW ** ili sličnom u Glazgovu u 1/3 sobama (francuski ležaj i krevet na sprat)  sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hotelu IBIS BUDGET CARDIFF ** ili sličnom u Kardifu u 1/3 sobama (francuski ležaj i krevet na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hotelu IBIS BRUSSELS AIRPORT * ili sličnom u Briselu u 1/3 sobama (francuski ležaj i krevet na sprat)  sa sopstvenim kupatilom i WC
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:

 • Povratna karta za trajekt na relaciji Kale-Dover-Kale – 50 EUR ( OBAVEZNA DOPLATA)
 • Viza za Veliku Britaniju – ~120 EUR
 • Fakultativni izleti
 • Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdrastveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
 • Dvokrevetne sobe (osim u Frankfurtu) – mogućnost doplate: 140 EUR po osobi za sva noćenja
 • Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:

 1. Odlazak u Oksford i Stounhendz sa uključenom svim neophodim ulaznicama – 40 EUR
 2. Odlazak u Edinburg – 25 EUR
 3. Odlazak na Loh Nes i sever Škotske sa uključenim ulaznicom za Urquhart zamak – 40 EUR

*Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

—————————————————————————————————————————————————–

VAŽNO:

 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
 • Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 50 EUR. Broj ovih mesta je ograničen!

—————————————————————————————————————————————————–

PRIJAVLJIVANJE ZA ARANŽMAN

– Prijavljivanje se vrši u prostorijama Trip Top Putovanja u Beogradu od ponedeljka do petka od 09:00h do 17:00h.

– Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski na brojeve 011/3615-411, 011/3220-836, 065/2041-430 i putem e-maila office@triptop.rs.

– Za rezervaciju je obavezno dostaviti i kopiju važećeg pasoša. Napomena: Pasoš mora važiti 6 meseci od datuma povratka sa putovanja.

– Za konačnu potvrdu prijave potrebno je izvršiti uplatu aranžmana (min. avans) i to u roku od max. 5 dana od trenutka kada ste dobili predračun ili instrukcije za uplatu putem e-mail-a. Prekoračenje navedenog roka od strane klijenta može rezultirati overbooking-om i ne možemo garantovati mesto u okviru aranžmana, te za takve slučajeve agencija ne snosi odgovornost, niti zakasnela uplata može  biti garant mesta u okviru aranžmana. Nakon provere izvršene uplate, pismenu potvrdu o izvršenoj rezervaciji (ugovor o putovanju) ćemo Vam poslati na Vašu e-mail adresu. Ugovor koji ste dobili na e-mail treba da odštampate, potpišete i skeniran primerak vratite na naš mail, čime je vaša prijava potvrdjena i validna.

—————————————————————————————————————————————————–

USLOVI PLAĆANJA ZA EVROPSKA PUTOVANJA

 1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
 2. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.

Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

 1. GOTOVINOM

Uplatom direktno u prostorijama agencije Trip Top Putovanja doo

 1. UPLATOM DIREKTNO NA RAČUN AGENCIJE

Uplatnica mora biti popunjena na sledeći način:

– Uplatilac: Ime i prezime putnika sa adresom stanovanja

– Svrha uplate: navesti destinaciju i termin putovanja

– Primalac: Trip Top Putovanja doo

– Broj računa: 205-265872-06

– Iznos: upisati iznos prema instrukciji za uplatu u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 1. ČEKOVIMA

Avans 20 % a ostatak na šest mesečne rate bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.

 1. PLATNIM KARTICAMA

VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

 

PLAĆANJE VAN TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

 1. UPLATOM DIREKTNO NA DEVIZNI RAČUN AGENCIJE

Neophodno je da nam pošaljete zahtev na e-mail kako bismo vam poslali devizne instrukcije za plaćanje.

 

Organizator putovanja: TRIP TOP